14,7% от учениците у нас са употребявали наркотично вещество някога

...
14,7% от учениците у нас са употребявали наркотично вещество някога
Коментари Харесай

14,7% от учениците признават, че са употребявали дрога

14,7% от учениците у нас са употребявали наркотично вещество в миналото в живота си . Това демонстрират данни на Националната пациентска организация, получени от разбор на отчети за използването на опиати у нас. Проучването е извършено измежду 4109 възпитаници.

Най-голям дял от тях са употребявали марихуана (11,9%), също амфетамини (5,5%), кокаин (4,9%), хашиш (4,8%), екстази (3,9%), метамфетамини (3,4%), халюциногени (2%). Употреба на композиция на две и повече наркотични субстанции е присъща за 2,6 на 100 от интервюираните, демонстрират данни от отчет на Националния фокусен център за опиати и наркомании.

Най-ранна междинна възраст на първа приложимост измежду учениците в страната е 14 години и се следи във връзка с приложимост на инхаланти (райски газ, ацетон, лепила). 15-годишните възпитаници стартират с канабис, синтетични канабиноиди и халюциногени. Първата приложимост на стимуланти (кокаин, амфетамини, метамфетамини и екстази) стартира приблизително на 16 години.
 Момче стигна до токсикология, откакто пило алкохол от непозната чаша в дискотека в Правец
Момче стигна до токсикология, откакто пило алкохол от непозната чаша в дискотека в Правец

Вече е изписано и е в положително общо положение

По отношение на използването на " дизайнерски " опиати 2,8 на 100 от учениците показват, че в миналото в живота си са употребявали синтетични канабиноиди. Учениците използват нови опиати под формата на растителна примес за пушене. Най-често се доставят с тях от дилър, другар или съученик.

Според 11,2% от учениците в България постоянното пушене на канабис не съставлява риск за здравето. Близо 17 на 100 считат, че постоянното пушене на наргиле не носи риск за здравето. 3,4% от учениците дефинират постоянната приложимост на кокаин като нерискова. Всеки четвърти възпитаник (25,2%) утвърждава пушенето на канабис.
 Хванаха 10 обекта да оферират божествен газ
Хванаха 10 обекта да оферират божествен газ

Търговците всеобщо укриват на стоката, уплашени от санкцията от 25 000 лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР