14 193 лева събра от санкции Регионалната инспекция по околната

...
14 193 лева събра от санкции Регионалната инспекция по околната
Коментари Харесай

Над 14 000 лева от глоби събра РИОСВ - Варна през септември

14 193 лв. събра от наказания Регионалната ревизия по околната среда и водите във Варна през септември, оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда. От тях 11 354 лв. ще бъдат преведени на общините Варна – 93 лева, Генерал Тошево – 2632 лева, Добрич – 96 лева, Добрич– селска – 505 лева, Долни чифлик – 2652 лева, Каварна – 259 лева и Провадия – 5114 лева

Средствата би трябвало да бъдат употребявани за реализирането на екологични планове, допълниха от инспекцията. През септември на „ зеления ” телефон на екоинспекцията са постъпили 21 сигнала, 13 от тях са основателни, 4 – неоснователни и 4 препратени по подготвеност.

Издадени са 3 наказателни постановления за налагане на имуществени наказания в размер на 3500 лева Съставени са 5 акта за нарушавания на екологичното законодателство.

За интервала е издадена една Заповед за преустановителна насилствена административна мярка за прекъсване на всички действия, свързани със почнало създаване на градеж в рамките на парцел с идентификатор № 07257.29.111 в землището на с. Българево, община Каварна, Добричка област, до осъществяване на изискуемите процедури по реда на Глава шеста от Закона за запазване на околната среда и/или член 31 от Закона за биологичното многообразие и приключването им с влезнал в действие административен акт.

Подробна информация за контролната активност на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна и постъпилите сигнали е оповестена в интернет страницата на екоинспекцията. /chernomore.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР