139 години от обявяването на София за столица на България

...
139 години от обявяването на София за столица на България
Коментари Харесай

Ще бъдат отбелязани 139 години от обявяването на София за столица

139 години от оповестяването на София за столица на България ще бъдат маркирани през днешния ден, оповестиха от Столичната община /СО/.

Дирекция "Култура " на Следствен отдел към окръжна прокуратура провежда в празничния ден поредност от културни прояви с вход свободен за столичани и гостите на града:

От 11.00 до 13.00 ч., в Американския център на Столична библиотека ще бъде показан планът "Дзяло " - научно пространство уебсайт с е-списание в региона на хуманитаристиката за българистични проучвания в интервала Х-ХХI век, съфинансиран от сесиите на Столична стратегия "Култура " за 2017 и 2018 година

От 12.00 ч., под стъкления купол на Ларгото ще се състои концерт на Софийския духов оркестър с диригент Васил Делиев. В програмата са творби на Нечо Русев, Петко Стайнов, Любомир Пипков, Марин Големинов, Милчо Левиев, Дико Илиев и други

От 17.00 ч., в градина "Кристал " ще е формалното разкриване на изложбата "Градски истории ". Изложбата е отдадена и на третия рожден ден на Етюд-и-те на София, появили се на смешка, с помощта на любовта на едно момче към града и натякването на приятелите му, само че трансформирали се в хроника на изменящия се град. В откриването ще вземат участие Духовият оркестър и мажоретките към Първа британска гимназия.

От 18.00 ч., под стъкления купол на Ларгото, ще бъде изнесен концерт на акапелната група "Спектрум ".

Честването е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР