131 души са осъдени днес по обвинение в незаконно подслушване

...
131 души са осъдени днес по обвинение в незаконно подслушване
Коментари Харесай

Турски съд праща в затвора 131 души, както и бивши полицейски шефове

131 души са наказани през днешния ден по обвиняване в нелегално подслушване и шпионаж на турски политици, художници, публицисти и предприемачи в интерес на Фетхуллахистката терористична организация /ФЕТО/. Турските управляващи я упрекват за организирането на опита за прелом през юли 2016 година, съобщи турският ефирен канал НТВ.

Обвиняемите са съдени за " управление и участие в терористична организация ", " боен и политически шпионаж ", " нелегално подслушване ", " нелегално заличаване на документи ", " подправяне на документи ".

От подсъдимите в процеса за тежки закононарушения в Анкара 211 души, 131 са получили присъди затвор със период сред три години и девет месеца и 45 години. Сред наказаните е някогашният шеф на разследващия отдел на Главната дирекция на полицията Рамазан Акюрек, който е получил присъда 45 години затвор, някогашният заместник-началник на разследващия отдел Гюрсел Актепе, който е получил присъда 27 години и 4 месеца затвор, някогашният заместник-началник на полицията в Анкара Локман Кърджълъ, наказан на 22 години и 6 месеца затвор, двама някогашни полицейски началници - Юрт Атаюн и Али Фуат Йълмазер, наказани на по 7 години и шест месеца затвор. Това написа Българска телеграфна агенция.

Шестима подсъдими са наказани на по 16 години затвор по обвинявания в участие във въоръжена терористична организация и боен и политически шпионаж. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР