130 състезателки от цял свят са заявили участие за третия

...
130 състезателки от цял свят са заявили участие за третия
Коментари Харесай

130 състезателки от цял свят идват за Купа Балкан


130 състезателки от целия свят са декларирали присъединяване за третия интернационален боксов шампионат за дами и девойки Купа Балкан, който ще се организира от 18-ти до 22-ри октомври в столичната зала "Дианабад", съобщи кореспондент на БГНЕС. България има общо 13 представителки в двете възрастови групи, в това число и миналогодишната носителка на огромната премия на шампионата Златислава Чуканова.

Днес Българската федерация по бокс даде конференция, на която разкри повече детайлности за идната конкуренция. "Тази година, както всяка година, ползата е все по-голям. Миналата година имаше 87 участника, тази година са 130. Едни от най-силните страни в света и в Европа са дали поръчки за присъединяване - Бразилия, Канада, Америка, Казахстан, Индия, Виетнам. От Европа - Англия, Финландия, Франция, обичайно мощни страни в женския бокс. При девойките се чакат към 40 състезателки, при дамите към 90. Идват медалистки от огромни шампионати, с изключение на нашите девойки, от Индия, от Канада. Доста медалистки от Световни и Европейски шампионати. Отборите идват на 17-ти октомври, шампионатът стартира на идващия ден в зала "Дианабад", а финалите са на 22-ри", обясни генералният секретар на федерацията Светослав Сапунджиев.

Треньорът на националния тим за девойки Петър Лесов показа, че чака положително показване от своите състезателки. "На шампионата ще бъдем показани от седем дами и шест девойки. Участва носителката на купа Балкан, европейска шампионка, медалистки от огромни шампионати. Тази година няма нито Европейско, нито Световно при дамите, тъй че са оставени да се готвят по клубовете. Вярвам, че ще са готови и ще имаме положителни триумфи. От 1 до 4 ноември има Републиканско състезание за девойки и от 6-ти се събираме на лагер в "Дианабад" до Световното състезание за девойки", разяснява Лесов.

Той разкри и за какво две от главните състезателки при дамите - Станимира Петрова и Стойка Петрова, пропущат шампионата. "Станимира Петрова беше достигнала някаква добра форма, само че сега е доста зле със сливиците и може би в понеделник ще влезе за интервенция. Догодина има Европейско и Световно шампионати, всички разчитаме на нея. По-добре в този момент да се рискува и да не взе участие на този шампионат, с цел да може да тренира пълноценно и да се приготви за идната година. За Стойка Петрова, доколкото разбрах, при една подготовка е стъпила изкривено и кракът ѝ е изкълчен или счупен".

Европейската шампионка от предходната година Деница Елисеева показа, че се е готвила доста съществено през тази година, макар че не е имало Европейско или Световно състезание. "Аз имам малко по-специално отношение към шампионатите. Никога не съм мобилизирана на 100 % и това от време на време ми играе неприятна смешка. Но за мен този шампионат е доста значим, тъй като макар че тази година беше празна, аз упражнявах сносно и работих по друг метод. Направих доста прекрасен лагер на Белмекен с мъжете, по-късно и в Албена. След всеки един лагер се усещах доста добре и в този момент ще бера плодовете на целия си труд през годината. Ще ми се на шампионата да се показва по най-хубавия метод. Ние постоянно имаме огромни упования, уповавам се, че това, над което съм работила, всеки подробност, че ще съм в добра форма и ще се показва по най-хубавия начин", сподели Елисеева.

Лесов разяснява и идния конфликт сред Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за международната купа в тежка категория. "За да стигнат двамата да играят за международна купа, значи двамата имат действителни шансове, всеки един от двамата да победи другия. Шансовете са 50:50, има си преимущества за единия и другия. Джошуа е по-бърз, играе с повече комбинации. Кубрат мисля, че ще разчита на мощен решителен удар. Остава да забележим какво ще стане на ринга", съобщи олимпийският първенец от Москва. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР