130 души в пълно бойно снаряжение и готови да се

...
130 души в пълно бойно снаряжение и готови да се
Коментари Харесай

Ройтерс: Руски войници летят редовно към Сирия, за да помагат на Асад

130 души в цялостно бойно снаряжение и подготвени да се включат в отбрана на сирийския водач Башар Асад. Те бяха видяни от кореспондент на " Ройтерс " на летището в Ростов в Южна Русия.
" Когато репортерите ни ги попитаха закъде летят, те отвърнаха, че са подписали контракт, който не им разрешава да споделят. И прибавиха, че всеки миг началникът им ще се появи, което ще ни докара проблеми ", описват от " Ройтерс ".
Според информацията на новинарската организация, бойците са се качили на " Airbus A320 ", който е дохвърчал от Дамаск и с него са се приземили 30 души в камуфлажни облекла. " Всички те са военни снабдители, които употребяват цивилни полети, с цел да оказват военна помощ на Башар Асад в неговата война против бунтовниците ", настояват от " Ройтерс ", базирайки се на лично следствие.
Данните сочат, че най-вероятно става въпрос за наемници. А самолетите, с които летят, в миналото са били благосъстоятелност на огромни американски и европейски компании, само че в този момент се държат от офшорки.
Полетите за и от Ростов, които се правят от сирийската авиолиния Cham Wings (срещу нея има наказания от страна на Съединени американски щати от 2016 година), не са документирани изобщо в разписанията на самолетите, пишат още от " Ройтерс ". От януари до момента са осъществени над 50 такива полета и всякога със самолети, побиращи до 180 души.
" Те демонстрират и какви са употребяваните способи - изпращат се съветски въоръжени единици към Сирия - нещо, което Кремъл упорства, че изобщо не се случва ", прибавят още от организацията. Отправени са публични въпроси към представителя на Владимир Путин - Дмитрий Песков, по отношение на полетите и пехотинците, само че оттова са ги пренасочили към министерството на защитата на Руската федерация, което по този начин и не е дало отговори.
Официално, от 2015 година до момента във военни дейности в Сирия са починали 44 съветски военни, по данни на Кремъл. Няма обаче никаква достоверна статистика какво се случва с хора, отиващи в Сирия с частни контракти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР