13 служители на ГКПП „Аерогара София” ще получат дисциплинарни наказания

...
13 служители на ГКПП „Аерогара София” ще получат дисциплинарни наказания
Коментари Харесай

Дисциплинарни наказания за 13 служители на ГКПП „Аерогара София”

13 чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Аерогара София” ще получат дисциплинарни санкции за грубото нарушение на разпоредбите за работа на 20 март тази година, когато на летището са пропуснати пасажери без инспекция. Това разгласи на ексклузивен брифинг вътрешният министър Валентин Радев .

Докато тече инспекцията по случая на тяхно място ще работят екипи от Бургас и Варна, посочи министърът. Дали тези 13 души ще бъдат уволнени, ще стане ясно след 5-6 дни, когато завърши инспекцията.

За пропуснатите без инспекция пасажери на 20 март се разбра през вчерашния ден. На Главна дирекция „ Гранична полиция” за проблема са докладвали на 21 март, евентуално е имало опит за прикриване на случая, сподели шефът на дирекцията гл. комисар Светлин Кичиков . По думите му на промяна са били седем гранични чиновници, а пропуснатите без инспекция пасажери са 42-ма.

Кичиков удостовери, че преди време е имало инспекция по сигнал за трафик на мигранти против шефа на граничното полицейско ръководство на „ Аерогара София” Явор Русинов , само че тогава не е било потвърдено негово директно присъединяване.

По-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисо в привика вътрешния министър, основния секретар Младен Маринов и шефът на „ Гранична полиция”, и изиска строги санкции за отговорните за случая от 20 март.

На 20 март следобяд на летище София дошъл аероплан от Париж. Когато пасажерите на самолета стигнали до кабинките за гранична инспекция, открили, че всички чиновници на „ Гранична полиция”, разпределени на шест гишета, са напуснали постовете си. Над 40 индивида, кацнали от френската столица, влезнали в страната ни, без никой да ревизира документите им.

По-късно тяхната идентичност е тествана, измежду тях няма търсени лица, споделиха още от Министерство на вътрешните работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР