13 области са с предупреждение от втора степен за силен

...
13 области са с предупреждение от втора степен за силен
Коментари Харесай

Ураганни ветрове над България утре – предупрежденията за опасно време са от първа и втора степен

13 области са с предизвестие от втора степен за мощен вятър на следващия ден. Оранжев код е в действие за: Видин, Монтана, Враца, София-област, Перник, Ловеч, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Шумен, Търговище, Сливен.

За останалите 15 области е разгласен жълт код, демонстрира информация на страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Синоптиците предизвестяват за прохладно време със мощен и плевел северозападен вятър, който през нощта против неделя в Североизточна България ще се усилва до ураганен. С усилването напразно температурите ще се намалят. През нощта преваляванията в страната ще продължат, в множеството региони ще са от дъжд, по-значителни в Южна България, а в планинските региони на Западна България - от сняг. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, в София - към 1°.

Утре преди обяд превалявания ще има в Южна и Източна България, най-вече от дъжд, по високите полета - от дъжд и сняг. След обяд сняг ще завали и в Североизточна България, а през нощта против неделя и в югоизточните региони. Със захлаждането в нощните часове за малко там ще се образува тънка снежна завивка. Максималните температури ще са 3°-8°, в София - към 3°.

Над планините ще доминира облачно време с превалявания основно от сняг. В масивите от Западна България и по старопланинското било ще се образува снежна завивка. Ще духа мощен и плевел север-северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 m ще е към минус 2°, на 2000 m - към минус 8°.

По Черноморието ще доминира облачно време с превалявания от дъжд, обилни по южното крайбрежие. Ще е прохладно със мощен и плевел вятър, който през нощта против неделя по северното Черноморие ще се усилва до ураганен. Максималните температури ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, през нощта против неделя по северното крайбрежие вълнението ще се усили до 5-6 бала.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР