13-метровата коледна елха в центъра на Пловдив грейна, предаде репортер

...
13-метровата коледна елха в центъра на Пловдив грейна, предаде репортер
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив и Дядо Коледа запалиха светлините на колед...

13-метровата коледна елха в центъра на Пловдив блестна, съобщи кореспондент на " Марица ". Преди минути светлините възпламени кметът на Пловдив Здравко Димитров, със съдействието на хлапак и Дядо Коледа. 



Блясъкът на елхата провокира същинска наслада и удивление както измежду присъстващите на ритуала деца, по този начин и измежду по-възрастните. 



Обичайно, коледното дърво ще се трансформира в най-желаният фон за селфи фотоси. Освен това разсънва коледния дух у всички преминаващи по Главната улица. 



Запалването на светлините на елхата даде и формален старт на събитията във връзка коледно-новогодишните празници. Малчуганите от Хора на пловдивските момчета " Стефка Благоева " при ЦПЛР - Общински детски комплекс - Пловдив зарадваха пловдивчани и посетители на града. Присъстващите се любуваха и на танцьорите от отбор " Дилянка ", облечени с коледни костюмчета. 



Разбира се, наслада провокира също наличието на Дядо Коледа, който ще се трансформира в атракция и в празничните дни - 24, 25, 26, 27 и 29 декември, когато на откритата сцена пред Общината по традиция ще има богата музикална стратегия. 



Запалването на елхата провокира голям интерес, като пловдивчани извършиха площада. Те не се тормозиха от неприятното време и изчакаха момента, в който публично Пловдив приветства наближаващата Коледа. 

Кметът Здравко Димитров и Дядо Коледа приканиха всички да бъдем по-добри и да се грижим един за различен. 



Снимки: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР