13-кратният шампион на "Ролан Гарос" Рафаел Надал не е съгласен

...
13-кратният шампион на "Ролан Гарос" Рафаел Надал не е съгласен
Коментари Харесай

Рафа отговори на Ноле: Някои от нас нямат нужда да правят пропаганда

13-кратният първенец на "Ролан Гарос " Рафаел Надал не е склонен с метода на сътрудника си Новак Джокович, който обществено моли към по-добри условия за сътрудниците си, които карат двуседмична карантина в хотелските си стаи в Мелбърн преди началото на Australian Open.

Ноле написа писмо до Крейг Тайли с претенции за облекчение на изискванията за строго карантинираните в града, където ще се организира първият за годината Голям Шлем. Исканията бяха изрично отхвърлени, а след това сърбинът изясни, че е бил неправилно свестен. Усилията му бяха оценени от останалите тенисисти, а Гуидо Пея непосредствено атакува Надал, заявявайки, че мълчанието му е необичайно. Рафа обаче не счита, че това е целесъобразно.

Както е известно, топ тенисистите като международния №1, Матадора и Доминик Тийм разполагат с необятни жилища в Аделаида, до момента в който много други като Пабло Куевас, Бърнард Томич и Стефанос Циципас са принудени да се изолират в по-тесни пространства.

„ Разбираемо е да мислят по този метод, почитам го. Къде е границата сред привилегированите и непривилегированите? Имам малко по-различно виждане от други играчи. Очевидно изискванията ни тук в Аделаида са по-добри от тези на множеството играчи в Мелбърн, само че има играчи в Мелбърн с по-големи стаи, в които могат да упражняват, и други с по-малки стаи, които нямат контакт със своите треньори. Къде е границата? Става дума за нравственос. Всеки има своето мнение и аз го почитам “, разяснява 20-кратният притежател на трофеи от Големия Шлем.

„ Мисля, че хората обичат да се оплакват от това, че други имат по-добри условия. Не се оплакват, че други имат по-лоши условия. Не съм чул състезател в Мелбърн да се оплаче, че има огромна стая, а различен има по-малка стая или че други играчи са затворени без да могат да упражняват. Не съм видял никой от тези, които се оплакват от изискванията в Аделаида, да се оплаче за тези неща ", продължи той.

„ Винаги има недоволства, когато има стеснение, само че няма недоволства, когато имаш улеснение. Всички ние опитваме да извлечем максимума и да си оказваме помощ, това е действителността. Някои имат потребност да създадат обществени всички неща, които правят, с цел да оказват помощ на останалите, а някои от нас го вършат по по-личен метод, без да го популяризират. Отправяме апели за смяна на нещата, тъй като някои от нас нямат потребност да вършат агитация ", добави още Надал в изявление за ESPN.

function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР