13-ият международен музикален фестивал Пиано екстраваганца започва на 18 октомври

...
13-ият международен музикален фестивал Пиано екстраваганца започва на 18 октомври
Коментари Харесай

Шест концерта предлага 13-ият международен музикален фестивал Пиано екстраваганца

13-ият интернационален музикален фестивал " Пиано екстраваганца " стартира на 18 октомври и до 25 ноември са планувани шест концерта, заяви Българска телеграфна агенция.
В емблематични местоположения на София като Софийската градска художествена изложба и концертната зала на Националната музикална академия " Проф. П. Владигеров " ще звучат клавирни рецитали и един камерен концерт. Фокусът е върху музиката за пиано - инструмента, който участва във всички стратегии от събитието.  
Сред изпълнителите са Павел Каспар (Чехия), Николас Джакомели (Италия), Вадим Колоденко (Украйна), Епифанио Комис (Италия), Масимо Мерчели (Италия) в дуо с Людмил Ангелов, както и дебютният рецитал на Георги Василев (България).  
Наред с подготвянето на фестивалната стратегия, една от значимите цели на фондацията е и възобновяване на международното музикално завещание чрез събиране на музикални партитури на малко познати произведения и тяхното осъществяване във фестивалните концерти.
Людмил Ангелов е артистичен шеф, създател и куратор на наличието на фестивала. " Пиано екстраваганца " е печелил премията " Музикален план на годината " в годишните награди на предаването " Алегро виваче " на БНР (2016) и признанието на ЮНЕСКО за запазване на международното музикално завещание.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР