13-годишно момче стана първият играч, победил класическата видеоигра Тетрис“ на

...
13-годишно момче стана първият играч, победил класическата видеоигра Тетрис“ на
Коментари Харесай

След 34 години: Тийнейджър стана първият човек, превъртял играта „Тетрис“

13-годишно момче стана първият състезател, победил класическата видеоигра „ Тетрис “ на „ Нинтендо “ 34 години след стартирането ѝ на пазара.

Тийнейджърът от Оклахома Уилис Гибсън разгласява в канала си в YouTube видеоклип с момента, в който доближава равнище 157, което води до срив на играта.

Преодоляването на играта му отнема единствено 38 минути, написа Би Би Си. След края на играта 13-годишният Уилис не може да повярва и декларира: „ Ще припадна, не си чувствам пръстите “.

Манипулация и предизвикателство на взаимозависимост посредством игри е изцяло допустимо, предизвестяват психолози

Тийнейджърът, който в YouTube се подвизава под името Blue Scuti, играе играта от 11-годишен и е взел участие в няколко геймърски шампионата.

„ Когато започнах да играя тази игра, в никакъв случай не съм очаквал, че в миналото ще срина играта или ще я победя “, споделя той в канала си в YouTube.

Освен че е побеждава играта, Уилис споделя, че счупва общия резултат и три други международни върха за „ Тетрис “

Популярната видеоигра, в която играчите подреждат падащи блокове в съвършени хоризонтални линии с възходяща скорост, е основана през 1984 година от руския инженер Алексей Пажитнов и придобива известност след дебюта си на конзолата NES на „ Нинтендо “ през 1989 година

Снимка: Getty Images

Днес играта може да се играе на разнообразни конзоли и платформи, в това число и на мобилни телефони. Забележително е, че допреди няколко години играчите считат, че е допустимо да се играе единствено до 29-то равнище.

Йохан Зундщайн и тимът му OG завоюваха тазгодишното издание на " Интернешънъл " на играта DOTA

През 2010 година професионалният геймъ р Тор Акерлунд съумява да доближи равнище 30, като употребява техника, наречена хипертапинг, при която играчът вибрира с пръстите си по метод, който движи контролера по-бързо от скоростта в играта.

Това кара и други геймъри да употребяват хипертапинга и други техники, с цел да видят до каква степен могат да стигнат, само че до предишния месец единствено изкуственият интелект успява да доближи до „ екрана на гибелта “.

Полезни или нездравословни са видеоигрите?

„ Екранът на гибелта “ се появява, когато играчът доближи равнище, което води до срив на играта. В края на 38-минутната си игра дисплеят на Уилис се срутва, блоковете към този момент не падат и той побеждава играта.

Сега и други геймъри се пробват да подобрят върховете на 13-годишния младеж, като доста от тях документират опитите си в обществените мрежи и уебсайтовете за видео стрийминг.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР