13 години затвор получи 46-годишният Стефан Стефанов, който уби с

...
13 години затвор получи 46-годишният Стефан Стефанов, който уби с
Коментари Харесай

Каква е съдбата на мъжа, безскрупулно нарязал жена си с моторна резачка?

13 години затвор получи 46-годишният Стефан Стефанов, който умъртви с нож дамата, с която е живеел, а по-късно наряза тялото ѝ с моторна резачка, с цел да прикрие закононарушението си. Делото против него се гледа през днешния ден в Шуменския областен съд по кратко правосъдно разследване, оповестява Дарик радио.

Уважен е бил и гражданският иск за 100 000 лева, предявен от сина на убитата жена. Стефанов е декларирал пред съда, че не бил възнамерявал убийството и съжалявал за случилото се. Присъдата не е дефинитивна, като прокурорът по делото е декларирал, че ще я стачкува.
Убийството на 49-годишната Галина е осъществено в интервала от 13 до 21 август 2016 година в дома на Стефан на ул. " Червена стена " в Шумен.
На 21 август 2016 година при инспекция в дома на подсъдимия полицейски чиновници разкрили и иззели остатъци от разчленен мъртвец на жена.
Убийството на Галина било осъществено с пет прободно-порезни пострадвания с нож.

След убийството Стефанов намерил спестените от работа в Канада пари на Галина и с тях купил автомобил " Форд Фокус ", с който да транспорти натрупа на жертвата си. Плановете му се провалили, откакто в деня на покупката на колата, Стефанов аварирал.
Разследването на убийството открило по безапелационен метод, че подсъдимият закарал блъснатия автомобил на ремонт на 16 август 2016 година Същия ден той закупил моторна резачка, с цел да разчлени тялото на Галина. За тленните остатъци купил и чували, в които да ги постави и извози от вкъщи си.

Двамата имат щерка. Животът в фамилията бил нетърпим. Често Стефанов посягал на Галина, както и на щерка им. След като връзките станали нетърпими, потърпевшата потърсила помощ в полицията. С решение на Шуменския областен съд Стефан бил отхвърлен от вкъщи им и му била наложена възбрана да го приближава за период от 18 месеца.

46-годишният мъж е осъждан 7 пъти. Съдебнопсихиатричната експертиза по делото го дефинира като безразличен към убийството, с изчезнало прочувствено съпреживяване и официално декларативна сдържаност. Цялото държание на подсъдимия съгласно правосъдните психолози след тежкото съзнателно действие било ориентирано към прикриване на следите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР