13-етажна жилищна сграда в ивицата Газа рухна, след като по

...
13-етажна жилищна сграда в ивицата Газа рухна, след като по
Коментари Харесай

Жилищна сграда рухна след израелска бомбардировка в ивицата Газа

13-етажна жилищна постройка в линията Газа рухна, откакто по нея бе нанесен въздушен удар от Израел, оповестиха очевидци, представени от Ройтерс. В нея се е помещавал офис, употребен от политическото управление на ислямистката формация " Хамас ", която ръководи линията Газа.

В отговор групировката " Хамас " заяви, че е изстреляла над 130 ракети против Тел Авив и предградията му.

Сирени за въздушна паника вият в Тел Авив и предизвестяват жителите за ракетен обстрел. Всички полети на летище " Бен Гурион " са спрени поради ракетния обстрел от линията Газа.

Израел изпрати през днешния ден 80 военни самолета да бомбардират палестинския анклав и струпа танкове по границата, откакто израелски градове бяха обстреляни с ракети за втори следващ ден.

Обитателите на постройката и живеещите в покрайнините са били предизвестени да се изтеглят към час преди удара. Бомбардировката нанесе вреди и по прилежащи здания. Властите оповестяват за минимум един ранен.

Палестинец бе погубен, а различен бе ранен през днешния ден от израелски военни в северната част на Западния бряг, заяви палестински източник. По думите му и двамата са чиновници на палестинското разузнаване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР