13 декември 2021 г. - един от най-чаканите дни във

...
13 декември 2021 г. - един от най-чаканите дни във
Коментари Харесай

Жребият за осминафиналите в Шампионска лига - пряко по bTV Action днес

13 декември 2021 година - един от най-чаканите дни във футбола. Днес най-силните европейски отбори ще се надяват ориста да е благосклонна. Днес е жребият за осминафиналите в Шампионската лига.

Традиционната гала притегля милиони почитатели от целия свят и ще бъде излъчена директно по bTV Action от 13:00 ч. през днешния ден с коментара на Валери Генов!

Снимка: uefa.com

След като изиграха по 6 мача в групите, най-заслужилите са подготвени да научат какво ги чака след Нова година. По традиция за осминафиналите в Шампионска лига се класират първите два отбора в четворките. Лидерът в групата е подложен, а вторият - непоставен.

За осминафиналите тази година се класираха 4 отбора от Англия, 3 от Испания, по 2 от Франция, Италия и Португалия и по 1 от Германия, Нидерландия и Австрия.

Снимка: uefa.com

Ето и разпределението по урни:

" Манчестър Сити ", " Ливърпул ", " Аякс ", " Реал " Мадрид, " Байерн " Мюнхен, " Манчестър Юнайтед ", " Лил ", " Ювентус " ;

" Пари Сен Жермен ", " Атлетико " Мадрид, " Спортинг " Лисабон, " Интер ", " Бенфика ", " Виляреал ", " Зацбург ", " Челси ".

От УЕФА имат две условия за жребия. Тимове, играли в една група, няма по какъв начин още веднъж да се изправят един против различен, най-малко на осминафинал в Шампионската лига. Същото важи и за тимове от едно и също състезание.

Първите мачове ще са 15, 16, 22 и 23 февруари. Реваншите са на 8, 9, 15 и 16 март.

Снимка: БГНЕС

От УЕФА напомнят, че от осминафиналите отпада правилото за гол на непознат терен. При тъждество след двата мача, ще се играят продължения, а по-късно вероятно ще се извършват дузпи.

Гледайте жребия за осминафиналите в Шампионска лига директно по bTV Action от 13:00 ч. през днешния ден (13 декември)!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР