127-годишен водопровод под Таймс Скуеър в Ню Йорк, наводняване на улици, метро

...
НЮ ЙОРК (AP) — 127-годишен водопровод под Таймс Скуеър в
Коментари Харесай

НЮ ЙОРК (AP) — 127-годишен водопровод под Таймс Скуеър в Ню Йорк се отказа рано във вторник, наводнявайки улиците в центъра на града и най-натоварената метростанция в града.

20-инчов (половин метър) водопровод поддаде под 40-та улица и Седмо авеню в 3 сутринта, каза Рохит Агарвала, комисар на департамента на Ню Йорк на опазване на околната среда.

Рушещата се вода беше само на няколко инча дълбока на улицата, но видеоклипове, публикувани в социалните медии, показаха наводнението, преминаващо каскадно в метростанция Times Square надолу по стълбищните клетки и през вентилационните решетки. Водата превърна изкопите, по които преминават релсите на метрото, в малки реки и подгизнали влакови платформи.

На екипите на DEP им отне около час, за да открият източника на теча и да спрат водата, каза Агарвала.

Разкопките оставиха голяма дупка на кръстовището на 40-та улица и Седмо авеню, където работниците копаеха с тежко оборудване, за да стигнат до счупената част от тръбата.

Докато това кръстовище остана затворено за автомобилен трафик, околните улици бяха отворени в час пик.

Услугата на метрото обаче беше спряна в голяма част от Манхатън по линиите 1, 2 и 3, които минават директно под спуканата тръба. Обслужването беше възстановено със закъснение до обяд, каза главният изпълнителен директор на New York City Transit Ричард Дейви.

Aggarwala каза, че изглежда само два местни бизнеса са останали без вода в началото на работния ден.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР