123 Кристиан Суитнер е главен изпълнителен директор на Montavit -

...
123 Кристиан Суитнер е главен изпълнителен директор на Montavit -
Коментари Харесай

20 години "Монтавит в България": За да се почувствате отново здрави

123
Кристиан Суитнер е основен изпълнителен шеф на Montavit - австрийска фармацевтична компания с интернационално наличие на 4 континента. Г-н Суитнер е приключил Институт за образование по мениджмънт във Виена, както и университет " Галуп " в Лондон. Започва кариерата си в региона на артроскопията, след което има повече от 20 години опит на управителни позиции във водещи интернационалните фармацевтични компании. Назначен е за основен изпълнителен шеф на Montavit в края на 2017 година

123
Марио Илиев е назначен за шеф на " Монтавит България " от началото на 2019 година, като компанията бележи растеж над 30% за първите 9 месеца от новото ръководство. Г-н Илиев има над 10 години опит на редица мениджърски позиции във финансовия и фармацевтичния бранш. Ръководи разнообразни основни планове, касаещи оптимизация на бизнес процеси, агресия и разкриване на нови пазари в Централна и Източна Европа. Завършва магистърска степен по финансов мениджмънт в City University of Settle, като е отличен с специфична премия за отличие. Получава компетентност по интернационалните бизнес връзки в Икономическия университет във Виена и магистърска степен по здравен мениджмънт от МУ - София.

123 Как се разви " Монтавит " в международен мащаб и в България през последните 20 години?

- " Монтавит " е показана на четири континента посредством своите артикули в над 80 страни по целия свят. Сред главните акценти е разширението и подобряването на икономическите индикатори посредством партньорства с локални дистрибутори и лични маркетингови офиси в някои страни. Името " Монтавит " се свързва с думите: планина (mountain), живот (-vit) и е показано живописно в логото на нашата компания, като планината допуска непоклатимост, надеждност и леговище на девствена природа, слънцето, представляващо поддържаща сила и произхода на целия живот, и хексагонът, представляващ главната конструкция на доста дейни съставни елементи от медикаментите.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От Тирол към целия свят : Вече повече от 75 години като фамилно фармацевтично сдружение в " Монтавит " изследваме, създаваме и произвеждаме артикули, с цел да помогнем на хората да се усещат още веднъж здрави. Основните ни области на активност са урология, пулмология, гастроентерология, гинекология, лекуване на алергии и други в региона на билковите медикаменти. Пациентите по целия свят се доверяват на надеждната резултатност на продуктите ни.

За последните 20 години компанията се разрасна, създавайки филиали в България, Русия, Украйна, Сърбия и Румъния. От 2013 година насам към ръководството се причисли и последващо фамилно потомство – госпожа Катерина Шмид и господин Кристиан Суитнер.

От самото му основаване на 15 ноември 1999 година стремежът на фармацевтичния цех в България е да стартира на българския пазар стойностни лекарствени средства и фармацевтични артикули, които да са в благозвучие с един от главните постулати в медицината, а точно възстановяване качеството на живота. Представителството започва своята работа, като показва за първи път продуктите Tavipec (за лекуване на кашлица и синузити), Cynarix (при жлъчни болести, храносмилателни разстройства, нараснал холестерол и чернодробна дисфункция), Gleitgelen (първият вагинален овлажнител в България, регистриран като здравно изделие), както и един от най-продаваните в международен проект лубриканти, болнични артикули при катеризации. През годините компанията направи огромни вложения на българския пазар, провеждайки голям брой клинични изследвания. Данните и резултатите от изследванията съставляват важен принос в региона на медицината и са оповестени в влиятелни научни национални и интернационалните издания. Също по този начин " Монтавит " взе участие и участва годишно в над 100 научни конгреси, симпозиуми или срещи, проведени от лекарските класи в разнообразни лечебни области.

Kои бяха първите медикаменти, които регистрирахте в България, и кои са най-търсените все още?

- Първото записано лекарство е Tavipec - лекарствено средство от естествен генезис. Преди 20 години това беше една огромна иновация, тъй като на пазара нямаше или бяха единици каквито и да било средства от растителен генезис. Безспорното качество на Tavipec за лекуване на кашлица и синузити, както и упоритата работа в това отношение, бързо го наложи като пример при експекторансите и муколитиците.

Друг лекарствен артикул, който няма по какъв начин да пропуснем, е Cynarix, с дестилат от артишок, с изявен резултат при жлъчни болести, храносмилателни разстройства, нараснал холестерол и чернодробна дисфункция. Cynarix и Tavipec проправиха пътя на растителните артикули в България, като не престават да държат първи позиции както измежду лекарите, по този начин и измежду пациентите.

Иновациите в лекарствените артикули в никакъв случай не стопират и можем с горделивост да заявим, че за да се улесни приемът и усъвършенства придържането на пациентите към назначената терапия компанията ще показа напролет на 2020 година и Tavipec Forte. Вторият нов артикул за идната година е Cynarix Forte, за лекуване на диспептични недоволства и контролиране и възстановяване на липидния метаболизъм на пациентите.

Как се развиват болничният и аптечният пазар на вашите артикули? Kои са вашите бестселъри?

- " Монтавит " партнира сполучливо и дългогодишно с главните дистрибутори на медикаменти в България. Те от своя страна доставят продуктите ни до аптечен и болничен пазар в народен мащаб. Стратегически компанията е ориентирана към всяка група от аптечната мрежа – от дребни единични аптеки, през междинни по величина, до най-големите национални вериги, с ясна цел, в която централно място заема пациентът. Въпреки пазарните трендове към консолидация и уедряване, " Монтавит " ползва самостоятелен метод към всеки аптечен сегмент.

Нашите артикули дават отговор на провокациите на актуалната медицина, най-новите научни открития и специфичните потребности на пациентите. Те съчетават надеждност, резултатност и сигурност посредством напълно новаторски подходи за лекуване на значими болести.

Водещият артикул на компанията е Tavipec, с приложение при изострен и продължителен бронхит, синузити и кашлица. Добре одобрен и клинично потвърден в практиката на българските лекари, компанията продължава да влага в нови научни данни за Tavipec. Миналия месец публично бяха оповестени резултатите от клиничното изследване при остри риносинузити в едно от най-престижните научни интернационалните издания Rhinology 1.

По-рано тази година един от най-иновативните артикули на компанията - Astarte. бе отличен с премия за пробиотичен артикул на годината на влиятелните Nutra Ingredients Awards в Европа и Съединени американски щати. Продуктът адресира значима нужда на потребителите, а журито на състезанието оцени значимите и добре проектирани над 20 клинични изследвания, както и интелигентния, логически и последователен дизайн на продукта. Успехът на Astarte е реалност към този момент на голям брой пазари в международен мащаб.

В необятното портфолио на компанията съществено място заемат и няколко основни и значими болнични продукта. Те оферират одобрени и заложени в европейските управления лечебни решения най-много в региона на урологията, гинекологията и други хирургични интервенции. Работата с болничните заведения в цялата страна е несъмнено сложна. Бюджетите на лечебните заведения са също едно предизвикателство за наличността на продуктите ни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР