123 © Kai Pfaffenbach 123 Манджукич си отбелязва автогол ©

...
123 © Kai Pfaffenbach 123 Манджукич си отбелязва автогол ©
Коментари Харесай

Франция стана световен шампион по футбол

123 © Kai Pfaffenbach 123
Манджукич си отбелязва автогол

© Pawel Kopczynski 123
Френският президент Макрон се радва в ложата на стадион " Лужники " в Москва

© Damir Sagolj Още по тематиката
Франция е първият финалист на международното по футбол
10 юли 2018
Златните футболисти

Милиардните контракти за телевизионни права изстреляха приходите на европейските топ клубове. Напомпаните обороти разрешават големи разноски за прехвърляния и заплати на футболисти
21 юли 2017 Франция завоюва международното състезание по футбол в Русия, откакто подеби изрично Хърватия на финала с 4:2. Това е втора купа на французите, откакто през 1998 година подвигнаха купата като домакини. Хърватия реализира най-големия триумф в историята си и усъвършенства третото място от шампионата във Франция, когато изгубиха също от французите, само че на полуфинал.

Играта и на двата тима беше открита и динамична за край, като за първи път от 1958 година бяха маркирани шест гола в постоянното време (през 1966 г.Англия-Германия приключи 4:2, само че след продължения).

Французите бяха надалеч по-ефективни и макар териториалния превес на хърватите и множеството удари към вратата на Уго Лорис вкараха четири гола – по два в двете полувремена. Отборът на Дидие Дешан (който е международен първенец от 1998 г.) откри резултата след автогол на Манджукич, като хърватите имаха искания за отсъденото нарушаване, след което падна голът. Хърватите обаче бързо изравниха след прецизен удар на Перишич. За да пристигна най-спорното състояние в мача, когато аржентинският арбитър Нестор Питана след видеоповторение отсъди дузпа за игра с ръка на Перишич в наказателното поле. Гризман беше прецизен и " петлите " се отдръпнаха на почивката с гол задатък.

Хърватите започнаха по-активно второто полувреме, само че получиха два гола в границите на 6 минути – от Погба и Мбабе. В мача ги върна обикновена неточност на френския вратар Лорис, от която се възползва Манджукич, само че до края хърватите нямаха повече футболни причини.

Така Франция стана 21-ят международен първенец по футбол.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР