1227 ученици в област Варна не са се включили в

...
1227 ученици в област Варна не са се включили в
Коментари Харесай

Над 1200 ученици във Варненско не се обучават електронно, поради липса на устройства

1227 възпитаници в област Варна не са се присъединили в електронното образование, заради липса на устройства. По данни от 27 април - това са 2, 46 % от учащите, заяви за Moreto.net началникът на Регионалното ръководство на образованието Венцеслава Генова. Общият брой деца, които работят с компютър са 49 875, единствено за съпоставяне в първия ден са били с към 5000 по-малко. Генова посочи, че 100% от учебните заведения във Варна работят в електронна среда.

" Дистанционното образование върви към този момент доста уравновесено, уравновесено, тъй като учебните заведения откриха правилния логаритъм за работа. Процесът на оценяване, процесът на преподаване на нови познания протича по графиците, които са изготвили шефовете. Това, което мога да кажа е, че се усъвършенства и самата среда. " -обясни Генова.

Що се касае до учителите във Варненска област, единствено двама имат проблем с притежаването и потреблението на персонално устройство, или това са 0,04 % от всички преподаватели. В първият ден на софтуерното образование са били 42 учители, оповестили, че имат проблем с работата в електронна среда, заради липса на устройство. В момента 4540 учители работят с учениците си в електронна среда. За учителите, които нямат компютър, учебните заведения дават книжен притежател. Има учебни заведения със смесено образование, като с децата, нямащи устройства също се работи на книжен притежател. Процесът е нормализиран и с всяка седмица индикаторите се усъвършенстват, добави началникът на РУО.

В резултат на дарителските акции за набиране на устройства за деца в потребност се усъвършенства техническата среда на процеса, счита Генова.

Освен бройки и проценти всяка седмица от РУО събират и отзиви на учители, на възпитаници, на родители, на шефове. Има и родители, които желаят децата да се върнат в учебно заведение, има и възпитаници, на които им липсват учителите, липсва им живия контакт. Има доста удовлетворени от това образование, само че и доста искащи да се върнат в клас, изясни Генова. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР