1200 лекари се събират в Пловдив на конгрес по Обща

...
1200 лекари се събират в Пловдив на конгрес по Обща
Коментари Харесай

1200 лекари се събират в Пловдив на конгрес по Обща медицина

1200 лекари се събират в Пловдив на конгрес по Обща медицина
От 22 до 25 ноември в Пловдив, Гранд Хотел Пловдив, ще се организира Четвъртият юбилеен конгрес по Обща/Семейна медицина на Асоциацията по обща/семейна медицина на Югоизточна Европа (A GP/FM SEE).

Като съучредител и постоянен член на A GP/FM SEE, представляващ ОПЛ в България, Националното съдружие на общопрактикуващи­те лекари в България (НСОПЛБ) е уредник и хазаин на Конгреса, по време на който ще отбележим и 15-годишнината от основаването на Асоциацията по обща/семейна медицина на Югоизточна Европа.

Мотото на конгреса: "Общата/семейна медицина – предизвикател­ство, което си заслужава!".

В конгреса ще вземат участие над 1200 лекари от страната и чужбина.

Научната стратегия е извънредно разнообразна и включва: лекции по настоящи тематики, свързани с работата на ОПЛ; на практика занятия (workshop), както и над 100 участия на ОПЛ и представители на академичната общественост в нашата компетентност от страната и чужбина с отчети и постери, представящи резултати от лични изследвания и концепции.

Гост-лектори са изтъкнати сътрудници и представители на академичната общественост по Обща/Семейна медицина от Обединеното кралство, Израел, Република Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина и други. По традиция гост-лектори на конгреса са също приети експерти и учени от разнообразни области на медицината в България.

Основните научни посоки са: Оценка и модифициране на рисковите фактори - положителни практики; Грижи за деца и хора в напреднала възраст; Дилеми в практиката на фамилните лекари; Семейният лекар/ОПЛ и първичната здравна помощ в обществото на 21-ви век; Интердисциплинарен метод в първичната здравна помощ; Палиативна медицина/грижа – единствено в края на живота или освен това? и други

В края на научната стратегия, по време на „ Кръгла маса “ под наслов: "Общата/семейна медицина - предизвикател­ство, което си заслужава!" ще бъдат разисквани сегашното и упованията за бъдещето на първичната здравна помощ и специалността Обща/Семейна медицина в района на Югоизточна Европа.

По време на заключителната вечер, по традиция, ще бъде връчен наградата на НСОПЛБ „ Семеен доктор на годината ”. Ще бъдат присъдени награди за участници с най-хубава джука презентация и постер, а също плакети и грамоти за деен принос в активността на Асоциацията по обща/семейна медицина на Югоизточна Европа (A GP/FM SEE)./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР