12 вида административни услуги за населението и бизнеса, които зависят

...
12 вида административни услуги за населението и бизнеса, които зависят
Коментари Харесай

Без висене по гишета за 12 документа от есента

12 типа административни услуги за популацията и бизнеса, които зависят от 8 разнообразни регистъра като имотния и комерсиалния, да вземем за пример, от есента няма да се постанова да се вършат на хартия. Това реши държавното управление на днешното си постоянно съвещание, а новината оповестиха рекорният вицепремиер Томислав Дончев и ръководителя на Агенцията за електронно ръководство Росен Желязков.

Те ще са обвързване на администрацията и ще се правят единствено по електронен път, сподели Дончев, представен от бТВ.

Сред документите, които към този момент няма да носим на хартия по гишетата, а ще попадат в електронтата база данни на общините, ще е удостоверението за цивилен брак. " Това ще е ангажимент на институцията, която ви желае документа ", акцентира вицепремиерът.

Сред 12-те административни облекчения за жители обаче няма да е свидетелството за съдимост, стана ясно още. Тази смяна визира повече от 40 закона, по тази причина тя би трябвало да бъде въведена посредством гласуването на един измерителен закон от Парламента.

" 40 закона би трябвало да се трансформират, с цел да се вкара автоматизираното издаване на удостоверение за съдимост, т.е. институциите да си го предават по длъжностен път ", сподели Дончев.
Иначе незабавната административна промяна, която кабинетът разгласи гръмко предходната седмица, се отсрочва най-малко с няколко месеца, стана ясно от думите на вицепремиера.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР