12 товарни автомобила и 16 автобуса са проверени в област

...
12 товарни автомобила и 16 автобуса са проверени в област
Коментари Харесай

Провериха 12 товарни автомобила и 16 автобуса в Монтанско

12 товарни автомобила и 16 рейса са тествани в област Монтана по време на спецакция.
Специализираната полицейска интервенция за надзор на товарните коли и рейсовете е осъществена по линия на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL. Засилените инспекции са осъществени в дните от 11 до 17 октомври на територията на всички страни-членки в цяла Европа.
Екипи на Министерство на вътрешните работи взаимно с сътрудниците им от Регионална дирекция „ Автомобилна администрация” са направили инспекции на 112 товарни автомобила и 16 рейса в област Монтана.
При контрола на товарните коли са открити 19 нарушавания – 5 нарушавания на скоростните режими, 4 нарушавания за нередовни документи на водачите, 2 за нередовни документи на транспортното средство и 8 други нарушавания. При осъществения надзор над рейсовете са открити 3 нарушавания, две от които за неизползване на предпазни колани.
В календара на Roadpol са планувани 4 пъти в годината интервенции за надзор на товарните коли и рейсовете – във всеки един от сезоните. Причината за това са сериозните вреди, които настъпват след пътни произшествия с присъединяване на сходен вид транспортни средства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР