12 от пострадалите в катастрофата с автобус на АМ Тракия“

...
12 от пострадалите в катастрофата с автобус на АМ Тракия“
Коментари Харесай

Вижте в кои болници са откарани пострадалите от катастрофата край Вакарел

12 от потърпевшите в злополуката с рейс на Автомагистрала „ Тракия “ са настанени в УМБАЛ “Св. Анна”, това оповестяват от болничното заведение. Повечето са с тежки фрактури. Трима от потърпевшите са в доста тежко шоково положение, с заплаха за живота. Всички потърпевши са с фрактури и с открити порезни рани.

Четирима души, измежду които и дете, са признати в „ Пирогов “, това сподели проф. Асен Балтов, изпълнителен шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ пред публицисти по отношение на тежкия случай.

„ Имаме организация основана, чакаме още потърпевши. До момента е признато едно дете с гръдна и коремна контузия “, сподели проф. Балтов. По думите му детето към този момент е в операционната. „ Бързаме да бъде направено дрениране на белия дроб, с цел да може дишането да се възвърне “, добави той и посочи, че на детето му предстоят още проучвания. Проф. Балтов уточни, че в болничното заведение са постъпили две дами, като едната е ориентирана към хирургичен кабинет, другата през травматологичен както и един мъж, който е с данни за черепно-мозъчна контузия. „ Очакваме още коли за спешна помощ. Знаем, че 14 коли за спешна помощ са изпратени на място на произшествието. Не мога да кажа за момента нищо, предстоят проучвания, знаете, че това е развой, който изисква време “, съобщи изпълнителният шеф на болничното заведение.

Три дами са постъпили във ВМА, това съобщиха от пресслужбата на болничното заведение. Все още няма информация за тяхното положение и възраст.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР