12 Ние ще продължим да преструктурираме съществуващите си фабрики и

...
12 Ние ще продължим да преструктурираме съществуващите си фабрики и
Коментари Харесай

Цигарената фабрика на Philip Morris в Гърция вече ще произвежда само бездимни изделия

12
" Ние ще продължим да преструктурираме съществуващите си заводи и да влагаме в нови уреди ", споделя Андре Каланцопулос, основен изпълнителен шеф на Philip Morris

© Румяна Червенкова 12
В смяната на производството и в строителството на нови здания са вложени 300 млн. евро.

© Румяна Червенкова Още по тематиката
Марки на " Булгартабак " се трансформират в Rothmans

British American Tobacco към този момент мигрира по-непопулярните марки, само че това евентуално ще се случи и с Victory и Еva
15 мар 2018
Цигареният пазар пораства с под 1% през 2017 година

Продажбите на българските марки спадат за сметка на непознатите
31 яну 2018
Новият модел на цигарените концерни

Производителите се преориентират към артикули, които не горят и най-малко съгласно първите им проучвания са по-малко нездравословни от класическите цигари
27 окт 2017
При новите цигари без горене нездравословните субстанции падат с 95%

Клиничните изпитвания на бездимните артикули на Philip Morris са подготвени и импортирани за разглеждане в американския регулатор
12 окт 2017 Philip Morris разгласи, че фабриката на гръцкия филиал на компанията (Папастратос) в град Аспропиргос е спрял производството на цигари и към този момент прави единствено бездимните тютюневи произведения, употребявани с IQOS – система за нагряване на тютюна.

От компанията дефинират цялостното прекосяване на фабриката към произвеждане на бездимни произведения като значима стъпка от осъществяването на визията й за бъдеще без пушек, като пушачите могат да преминат от най-вредната форма на приложимост на никотин – цигарите, към бездимни други възможности.

Инвестиции за смяната

За цялостната смяна компанията е вложила 300 млн. евро в създаване на три нови здания и подмяна на цигарените индустриални линии с високотехнологични мощности за произвеждане на 10 хиляди бездимни тютюневи произведения на минута. Преустройството на фабриката е почнало през предишния август и се чака до доближи цялостния си потенциал към края на 2018 година В нея ще бъдат основани 400 работни места.

" Папастратос " е първата от фабриките на компанията, която стопира изцяло производството на цигари и минава напълно към произвеждане на бездимни други възможности. " Ние ще продължим да преструктурираме съществуващите си заводи и да влагаме в нови уреди, с цел да отговорим на международното търсене от пълнолетните пушачи на по-добри други възможности на цигарите ", споделя Андре Каланцопулос, основен изпълнителен шеф на Philip Morris.

Преобразуване

През предходната година компанията оповести проектите си да преобразува - изцяло или отчасти, цигарените си заводи в Южна Корея, Румъния и Русия.

От 2008 година тя е вложила над 4.5 милиарда $ в научноизследователска активност, създаване и комерсиална реализация на бездимни артикули и индустриален потенциал. През 2017 година над 70% от общите й разноски за научноизследователска и развойна активност и над 30% от общите търговски разноски са били за бездимните други възможности.

Според данните на Philip Morris съвсем 5 млн. пълнолетни пушачи в света към този момент са минали на IQOS. Нашата упоритост е всички хора, които в противоположен случай биха траяли да пушат, да се откажат от цигарите и да се пренасочат напълно към научно потвърдени бездимни артикули допустимо най-скоро, декларират от интернационалната тютюнева компания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР