12 месеца обновяват Западния парк, Фандъкова провери реконструкциятаПрез 2020 г.

...
12 месеца обновяват Западния парк, Фандъкова провери реконструкциятаПрез 2020 г.
Коментари Харесай

София с море до 2020 година

12 месеца обновяват Западния парк, Фандъкова ревизира реконструкцията


През 2020 година на софиянци към този момент няма да им се постанова да вървят чак до Черноморието, а ще могат да плажуват в първия в столицата аквапарк. Той ще бъде издигнат в парк “Възраждане ”, публичната поръчка за разширението на който към този момент е пусната. Софийски парцели ЕАД започва публичната поръчка за планиране, строителство и авторски контрол.

Прогнозната стойност на поръчката е 9.55 млн. лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е година. Оферти се подават до 26 септември. В парка ще има и шест минерални басейна, един от които закрит.

Фандъкова ревизира осъществяването на ремонта на Западен парк. В момента се работи по инженерната инфраструктура, канализацията, шахтите и електрическата мрежа. Обособени са площадки за техническите мрежи на пешеходния мост. Във връзка с условието за механически решения за настилките, Фандъкова настоя да бъдат показани опитни мострени сектори. Паркът ще се ремонтира 12 месеца, и ще е подготвен 2019 година На 530 дка се градят алеи, осветяване, поливна система и видеонаблюдение. Изгражда се вход към “Люлин ”.

Очаква се в събота да завърши ремонтът на платното в посока Бояна на бул. “България ” в правата от бул. “Гешов ” до бул. “Г. Делчев ”. След това ще стартира обновяването на платното в посока – център. То ще е готово на 10 септември. Преди дни кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че в случай че едното платно не е готово до събота, ремонтът на другото ще остане за следващата година. Според оповестеният период, в четвъртък би трябвало да бъде положен износващият пласт асфалт. Полагането му стартира през днешния ден, тъй че единствено метеорологичните условия биха попречили на реконструкцията да продължи. Ремонтирана е настилката, основата е заздравена с железна мрежа, положена е хидроизолация на подлезите при ул. “Ручей ” и ул. “Нишава ”.

Столичният зам.-кмет Дончо Барбалов пък ревизира на ремонтите в общинските лечебни заведения и ДКЦ-та. Тази година общината отпусна 6 млн. лева за поправки и съоръжение в здравните заведения. В Първа АГ болница “Св. София ” реконструират покрива и купуват мамограф, ехограф и лапароскопско съоръжение. Санират 11 ДКЦ и обновяват покрива там. Със 170 000 лева ремонтират Медицински център 9.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР