12-годишното момче се извисява над връстниците си като кула. Ръстът

...
12-годишното момче се извисява над връстниците си като кула. Ръстът
Коментари Харесай

Най-високото дете на света е ръст 2.3 метра: Заради тумор в мозъка ще расте вечно

12-годишното момче се извисява над връстниците си като кула. Ръстът му е 2.3 метра и е същинско проклинание за него. Лекарите са споделили, че момчето би трябвало неотложно да си оперира мозъка, което би спряло растежа му, в противоположен случай то ще почине.
Габриел Гомес страда от гигантизъм - съществено разстройство, провокирано от израстък в хипофизата. Всичко това значи, че неговият организъм създава прекалено много от хормона на растежа. Daily Mail написа, че от момчето от Бразилия са се заинтересували публицисти, снимащи документални филми. Те са снимали Габриел с камери, до момента в който неговият мозък е бил опериран.


Самото момче споделя, че високият му растеж води освен до физически проблеми, само че и до прочувствени и психически. Той признава, че доста желае да е естествен, като останалите си връстници. " Гърбът ми е изкривен, по тази причина доста постоянно ме боли ", жалва се той. Освен това, Габриел не е ходил на учебно заведение, тъй като там няма условия за това. Той доста се надява, че след интервенцията, ще може още веднъж да учи.

Когато Габриел бил на 10 години, на него към този момент му била направена първата интервенция, само че туморът в хипофизата не бил отхвърлен напълно. Тогава момчето едвам не умряло.

Този път нуждата от нова интервенция е належаща повече от всеки път: в случай че и в този момент хирургът претърпи крах, то нищо към този момент няма да може да спре растежа на Габриел, а органите му мощно ще пострадат. " Най-вероятно, този пациент ще почине през идните 5-10 години, по тази причина е належащо незабавно да му се направи интервенция ", споделя лекар Флавио Кадеджиани.

За да попаднат в подобаващата клиника при подобаващия доктор, Габриел и майка му е трябвало да пропътуват 847 километра. Експертите в болничното заведение в Сао Пауло са споделили, че интервенцията ще е още по-рискована от първата. Това е по този начин, тъй като хирурзите е трябвало да отстранят и част от черепната кост, с цел да доближат до мозъка на момчето. След интервенцията парчето било върнато на мястото му. Също по този начин, по време на скенер, е било намерено, че туморът се е преместил по-близо към сънната артерия. Всяка неточност щяла да коства живота на момчето.

От друга страна, отвод от интервенция би бил смъртна присъда. Именно по тази причина Габриел се взема решение да легне под ножа, въпреки всичко той мечтае за естествен живот. Лекарите са отстранили израстък с размера на грахово зърно, който е създавал толкоз доста неудобства на пациента. По думите им, отстраняването му е могло да провокира нарушавания в целия организъм, само че за това да се приказва е още рано.

Впоследствие станало ясно, че момчето има кръвоизлив, който станал причина за паралич. Габриел незабавно бил вкаран в отделението за интензивна терапия, където няколко часа се решавала ориста на пациента. За благополучие, всичките последици са били отстранени и единствено след месец на момчето разрешили да се върне вкъщи. И Габриел, и майка му са безпределно радостни, че всичко към този момент е зад тила им, а пред тях е новият им живот.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР