12 души са били задържани за участие в международна престъпна

...
12 души са били задържани за участие в международна престъпна
Коментари Харесай

ДАНС и МВР разбиха международна група за износ на стоки с двойна употреба към Русия

12 души са били арестувани за присъединяване в интернационална незаконна група, която се занимавала с експорт на артикули с двойна приложимост към Русия . Търговията е осъществявана в прорез с наложените стопански наказания.

Това оповестиха на брифинг представители на Окръжната прокуратура в Пловдив , Държавна организация „ Национална сигурност “ /ДАНС/ и Министерство на вътрешните работи, съобщи „ NOVA “.

Петима от задържаните членове на групата са чужденци – трима руснаци, един албанец и един беларусин . Част от тях са арестувани на летището в София. На петима от арестуваните са повдигнати обвинявания. 

Един от уредниците е основал комерсиално сдружение в Пловдив , което закупувало артикули с двойна приложимост на обща стойност 4 000 000 лв. – оптични прицели, балистични измерватели, авиационни радиостанции и други Тези артикули били преопаковани и подготвяни за експорт към Русия.

Престъпната група е работила и на територията на Англия, Швейцария, Сърбия , Сингапур, Обединените арабски емирства и други Изнасяните артикули са били употребявани от съветски специфични елементи за войната в Украйна .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР