12 души пострадаха след сблъсък между пътнически влак, пътуващ по

...
12 души пострадаха след сблъсък между пътнически влак, пътуващ по
Коментари Харесай

12 души пострадаха след инцидент между пътнически и товарен влак в Румъния

12 души пострадаха след конфликт сред пътнически трен, пътуващ по маршрута Арад - Букурещ, и товарен трен, пренасящ коли. При удара, който е станал в 3.55 ч. тази заран сред Рошиори де Веде и Мълдеини в окръг Телеорман, три вагона от товарния трен са дерайлирали.

" Пътническият трен е подминал знака " Стоп ", настигнал е товарния и го е блъснал мощно ", заяви Лауренциу Думитру – шеф на Румънската организация за железопътни следствия (AGIFER), която изследва аргументите за случая.

Според последната информация, изпратена от Департамента за изключителни обстановки, четирима души са откарани в болница с разнообразни пострадвания. На останалите осем потърпевши е оказана помощ на място.

200 души са откарани с микробуси на Инспектората за изключителни обстановки на Телеорман до гара Рошиори, откъдето са се качили на влака от Будапеща за Букурещ.

Движението на влаковете в региона на случая към момента е затруднено, вероятни са забавяния, предизвестяват от държавния железопътен транспортьор на Румъния (CFR).


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР