12 дни след освобождаването му от затвора рецидивист преби и

...
12 дни след освобождаването му от затвора рецидивист преби и
Коментари Харесай

Кошмарни разкрития за циганина Джуката, пребил жестоко 91-годишната баба Дена

12 дни след освобождението му от пандиза рецидивист преби и ограби жена на 91 години в Горна Оряховица, оповестява Нова телевизия.

Нападението е осъществено във вторник, а 52-годишният мъж беше арестуван няколко часа след обира в центъра на Велико Търново.

В тежко положение е 91-годишната Дена Славкова два дни след нападението и последвалия обир. Тя лежи в ортопедията на великотърновската болница със счупена ръка и рани по главата.

Бруталното посягане било осъществено, откакто жертвата взела отпусната й помощ от 495 лева от пощенската станция в Горна Оряховица. На излизане вижда чужд мъж да се навърта към нея. После я заговаря на пазара.

„ Едно момче, не е българче, ме пресрещна там и ме заприказва, само че аз не помня и не слушам. И си потеглих напряко – сред павилионите”, споделя Дена Славкова.

На път за дома си дамата е застигната от непознатия. От фрагменти на охранителни камери се вижда по какъв начин мъжът рита бастуна й, спъва я и я блъска, с цел да падне.

„ После ме удари мощно с нещо плоско. Не помня към този момент нищо какво е станало. Помня, че бях седнала на земята и виках за помощ. Проверих за портмонето си и него го нямаше ", споделя пострадалата. И добавя, че при удара били счупени и ченетата й, които били скъпи.

Мъжът отмъква сумата от 495 лева, като оставя дамата в безпомощно положение на пътя – със счупена ръка.

След подаването на сигнал до полицията от минувачи криминалисти от Горна Оряховица бързо откриват самоличността на нападателя - 52-годишен престъпно проявен, неведнъж осъждан за сходни закононарушения.

Родом е от плевенското село Асеново и е прочут с прякора Джуката. Преди две седмици е излязъл от пандиза. Възрастната жена пък била уважавана персона – счетоводител с дълготраен стаж. За нея се грижат внуците й, които са възмутени от случилото се.

„ Не е редно толкоз възрастен човек толкоз жестоко да го ограбиш. Разбирам, че е направил обир, само че не е нужно с такава бруталност”, съобщи Даниел Славков, внук на Дена.

Джуката към този момент е притеглен като обвинен и с разпореждане на Окръжната прокуратура във Велико Търново е арестуван за 72 часа.


По-късно от Окръжна прокуратура - Велико Търново оповестиха, че от събраните досега доказателства по делото може да се направи обосновано съмнение, че М. А. е причинител на закононарушението в изискванията на рисков рецидив, което се санкционира с отнемане от независимост от пет до петнадесет години,

и е налице действителна заплаха същият да се укрие, да укрие доказателства, и да попречи на следствието или да извърши друго закононарушение.

Поради това съдът дефинира най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с обвинения.

Определението на Окръжен съд - Велико Търново предстои на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР