12 август е обявен за Международен ден на младежта с

...
12 август е обявен за Международен ден на младежта с
Коментари Харесай

12 август - Международен ден на младежта

12 август е разгласен за Международен ден на младежта с резолюция 54/120 на Общото заседание на Организация на обединените нации през декември 1999 година и се отбелязва публично от 2000 година.

Инициативата има за цел да насочи публичното внимание както към проблемите на младежите, по този начин и към достиженията и приноса им за политическото, социално-икономическото и културното развиване на световно, национално и локално равнище.

На този ден по целия свят се провеждат обществени събития и акции, насърчаващи присъединяване на младежите във вземането на значими решения във всички области на публичния живот. В България празникът се празнува от 2007 година.

От 12 до 14 август 2022 година, в новооткритото пространство Agora, в непосредствена непосредственост до Водноелектрическа централа – Кокаляне, езерото Панчарево, ще се организира Младежки фестивал MY Sofia, заяви зам.-кметът Дончо Барбалов.

В първото издание на фестивала на модерния млад градски човек са включени артателиета и работилници, баскетбол 3х3, суинг танци, пеене, зумба, пилатес и йога; мобилна библиотека, DJ празненство с огнено шоу, както и срещи с известни персони. Безплатни уроци по гребане на искащите ще дава олимпийската шампионка Румяна Нейкова.

Трите фестивални вечери са непокътнати за музика, като 12 август на сцената ще се качи Милица Гладнишка с Мишо Йосифов секстет и Васил Спасов (пиано). Те ще ни забавляват с плана „ Като на кино “, с кино и анимационна музика. На 13 август е планувано празненство с DJ EMMA и огнено шоу.

За най-малките гости, уредниците са се погрижили с разнородни ателиета и работилници с Иван Яханджиев, Circle of Singing and Swinging – открит урок по пеене от учебно заведение за артисти D STARS; Ателие " Парцалени бижута " или по какъв начин да превърнем старите облекла в красиви украшения и други

Фестивалът е с вход свободен и се провежда от Столичната община във връзка Европейската година на младежта и 12 август – Международния ден на младежите.

„ Джуниър Бенд “ ще поздравят с концерт старозагорци в петък

Международният ден на младежта – 12 август, ще бъде маркиран с извънредно атрактивен концерт на Духов оркестър на СУ „ Емилиян Станев “ – Велико Търново. Музиката на „ Джуниър Бенд “ превзема освен с гений, само че и с доста страст и артистичност. Младите боляри разчупват стандартите при духовите принадлежности и преплитат поп, джаз и фънк по майсторски метод.

В петък, от 20.00 часа, на сцената пред Община Стара Загора ще се качат 9 девойки и 17 момчета, с цел да поздравят жителите и гостите на града с музиката си.

Възпитаниците на диригента Йордан Цветанов ще показват в Стара Загора своето неповторимо шоу, първи независим сингъл и ще донесат доста запаметяващи се страсти на публиката.

Талантливите момчета и девойки, дружно с техния диригент, насочиха благопожелание на младежите в Стара Загора да бъдат отдадени на това, което вършат, да се трудят интензивно и най-много да се стремят да пораснат като положителни и сърдечни хора. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР