117 училища ще обогатят библиотеките си с нови книги и

...
117 училища ще обогатят библиотеките си с нови книги и
Коментари Харесай

117 училища с нови книги и кътове за четене

117 учебни заведения ще обогатят библиотеките си с нови книги и ще основат кътове за четене по Национална стратегия „ Осигуряване на модерна, сигурна и налична просветителна среда “.

Общо 600 000 лева ще бъдат разпределени сред 7 начални, 53 съществени, 52 междинни и 5 обединени учебни заведения. С отпуснатите средства по модул „ Библиотеките като просветителна среда “ на програмата възпитаници и учители ще имат опция да разширят фондовете си с забавни издания от научнопопулярната, художествената и учебно-помощната литература.

Кътове за четене ще има освен в библиотеката, само че и в пространства в учебното заведение, които разрешават това – предверие,  класна стая, в свободно помещение. За основаването на неофициална уютна конюнктура учебните заведения възнамеряват обзавеждане, което включва подобаваща покъщнина, осветяване и стелажи, както и разнородни конструктори и просветителни игри.

За учениците в начален стадий са планувани начинания като драматизация по приказка, четене по функции, надпревари по правопис и калиграфия, литературни четения. За учениците в прогимназиален и гимназиален стадий  – диспути и полемики на разнообразни тематики, надпревари по изразително четене и по калиграфия, показване на персонално творчество на възпитаници, литературни четения и срещи с създатели.

Списъка с учебните заведения можете да видите 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР