116 тона кокаин са били заловени на пристанището на Антверпен

...
116 тона кокаин са били заловени на пристанището на Антверпен
Коментари Харесай

Коя е кокаиновата столица на Европа

116 тона кокаин са били хванати на пристанището на Антверпен през 2023 година - 5 % повече, в сравнение с през предходната година по данни на белгийския финансов министър Винсент Ван Петегем.
 Трейлър на Griselda на Netflix със София Вергара и Karol G
София Вергара ще подчини света на опиатите

Трейлър на Griselda

Въпреки усъвършенстваната статистика обаче това е едвам една десета от кокаина, който влиза в Белгия от Южна Америка на година, с цел да бъде публикуван по-нататък по нарко каналите на Европа. " Никога няма да спечелим войната против мощните картели ", споделят в прав текст белгийските митнически управляващи пред Военновъздушни сили.

Антверпен, фамозен и като Диамантената столица на Европа, се оказва най-големия вход за опиата на континетна. А фактът, че кокаинът се внася прикрит в контейнери с плодове - нормално банани, се оказва заплаха и за стотиците хора, работещи на пристанището.
 Снимка 649670

" Това са количества, които съставляват голяма заплаха за сигурността пристанищата и града, за сигурността на стотици митнически служащи и докери ", добавя Ван Петегем. Общата дължина на доковете на Антверпен е 160 км, на които всеки ден се стоварват милиони тонове стока.

Изборът на наркокартелите да " работят " от Антверпен за Европа пък доста е нараснал насилието по улиците на града, където се води война сред враждуващите нарко банди за превеси.
 Снимка 649668

Еквадор, Панама и са главните " експортьорки " на кокаин за Белгия, както и за прилежаща Нидреландия, където през 2023 година също означават рекордно количество арестувана дрога - 59.1 тона, допълват Военновъздушни сили.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР