1136 кг дълготрайни хранителни продукти бяха събрани по време на

...
1136 кг дълготрайни хранителни продукти бяха събрани по време на
Коментари Харесай

Топъл обяд за 1565 човека в нужда осигури втората вълна на кампанията `Не изхвърляй, помогни!` |

1136 кг дълготрайни хранителни артикули бяха събрани по време на втората вълна на акцията „ Не изхвърляй, помогни! “, инициирана от BOSCH. Количеството е задоволително за приготвянето на 4750 порции топъл обяд за хора в потребност. „ Целта на акцията е да се понижи изхвърлянето на храна, хората да се замислят над казуса с презапасяването и да преценяват какви са техните действителни потребности от храна и в това време да се помогне на нуждаещи се с даването на топъл обяд “, показа Диана Стойкова, маркетинг управител, BOSCH.

В проведените 240 пункта в цялата страна сред 15 и 21 февруари се организира събирането на дълготрайни хранителни артикули, отговарящи на избрани условия. С част от събраното количество на 24 февруари в сертифицираните кухни на,,,, и Домашен обществен патронаж Пловдив бе подготвен топъл обяд от две ястия за 1565 хора с увреждания и финансови усложнения. Останалите хранителни артикули ще се влагат дълготрайно до привършване на количествата.



„ Искам да благодаря на сътрудниците ни в самодейността „ Не изхвърляй, помогни! “ и на хората, които се включиха в този стадий на акцията. Отзивчивостта и желанието на всички бяха впечатляващи и мощно мотивиращи да продължаваме напред. Каузата за понижаване на изхвърляната храна е от извънредно значение и това ни оказва помощ да разширяваме обсега на невижданата за България акцията и да планираме нейното осъществяване в последващи етапи/следващите месеци “, разяснява Диана Стойкова.



С помощта на Еконт бяха основани извънредно доста пунктове за събиране на храна в цялата страна, а дарените хранителни артикули бяха превозени до местата за готвене. Вторият стадий на акцията бе уголемен доста, като бяха привлечени доста сътрудници и съидейници от цялата страна. Сред тях са както включилите се на първия стадий „ Светът на Мария “, Еконт и БГ Радио, по този начин и,,, и Домашен обществен патронаж Пловдив, Hilton Sofia, магазин „ Без опаковка “, ресторант „ Благичка “, Фондация " Корен ", „ Нулев боклук България “, GoBio и Националната изложба. Нови медийни сътрудници, които спомогнаха за разпространението на самодейността, са Мениджър, Мениджър Нюз и OffNews.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР