111 години от Освобождението и празника си отбеляза Златоград. Празничната

...
111 години от Освобождението и празника си отбеляза Златоград. Празничната
Коментари Харесай

Двама със звание "Почетен гражданин" за празника на Златоград

111 години от Освобождението и празника си означи Златоград. Празничната стратегия стартира с Тържествено съвещание на Общински съвет, по време на което със званието " Почетен жител на град Златоград " бяха наградени доктор Славяна Ушева и доктор Петър Димитров.
 
След церемонията формалните лица и жителите се събраха пред Лобното място на Делю бунтовник и сервираха венци и цветя пред паметниците и паметните плочи в града. Кулминацията на празника беше сложена с церемониален обред и проверка-заря с присъединяване на 101-ви Алпийски полк и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили-гр. Пловдив.
 
Областният шеф Захари Сираков поздрави златоградчани като в словото си сподели, че свободата е висша полезност за един народ и нейната значителност от ден на ден нараства, само че през днешния ден я одобряваме за даденост и забравяме, че тя е плод на ежедневни общи старания.
 
" Нека сведем глави пред паметта на героите и се замислим за отговорността, която носим към идните генерации, какъв образец ще им дадем и какво завещание ще им оставим! ", сподели Сираков. Той пожела здраве и прикани управниците и жителите на Златоград да търсят пътя към обединяването към значимите дела, с цел да реализират общото благополучие и просперитет
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР