110 години от първия боен полет на военната ни авиацияЧакаме

...
110 години от първия боен полет на военната ни авиацияЧакаме
Коментари Харесай

Радев прехвърля „Грипен“-ите на депутатите

110 години от първия военен полет на военната ни авиация
Чакаме предложения за самолети на лизинг

Президентът Румен Радев ще попита парламентарните партии какви решения оферират за гарантиране на въздушния ни суверенитет. Това ще стане на идните съвещания за образуване за държавно управление.

Това разгласи президентът през днешния ден, откакто взе участие в гала в София във връзка 16 октомври - празникът на Военновъздушните ни сили. На тази дата през 1912 година е осъществен първият военен полет на военната авиация - бомбардировката на Одрин.

Радев напомни, че следващата година изтича летателният запас на изтребителите МиГ-29, а чакаме новите Ф-16 след няколко години и че е извънредно време да осъзнаем, че в Европа бушува война.

“Вие по какъв начин оферирате да охраняваме небето си. Знаете кои политици оставиха българската авиация без самолети. Питайте тях ”, съобщи Радев.

Преди седмица служебният боен министър Димитър Стоянов изиска оферта за 10 шведски изтребителя “Грипен ”, които да бъдат създадени и доставени в границите на 2 години. Стоянов желае въпреки всичко и предложения за лизинг за самолети втора ръка на стойност 10 милиарда лв.. После посочи, че служебното държавно управление не купувало самолети “Грипен ”, а събира предложения за да бъдат показани в Народното събрание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР