110 години от независимостта на Република Албания ще бъдат отбелязани

...
110 години от независимостта на Република Албания ще бъдат отбелязани
Коментари Харесай

Виртуозният цигулар Олен Чезари с концерт в София


110 години от независимостта на Република Албания ще бъдат маркирани с концерт в Софийската опера и балет тази вечер. Голямата звезда на концерта е цигуларят Олен Чезари, с който се срещнаха Петя Дикова и операторът Константин Димитров.

Лявата му ръка е застрахована за внушителна сума. Така че започваме без здрависване. Наричат Олен Чезари " дете-чудо "

„ Аз нямах детство. по през целия ден свирех и се упражнявах. Започнах да имам живот когато пораснах и се реалокирах в Италия от Албания “, описа той пред bTV.

На 14 се дипломира от гимназия, на 17 се дипломира от университет.

“За писах и трети университет в Австрия. Учих доста, в действителност доста. Но това не е същинският живот - същинският живот е тук, в залата. - може да падне в случай че материалът стане дълъг и би трябвало да се редуцира “, добави той.

Може ли , апелирам Ви , за всички , които не са с музикално обучение , да обясните , какво е " безспорен слух " - Вашата заложба ?

Това е дарба да разпознаеш честотата . както някои познават метрите и могат да кажат , че от тук до там са не просто 20 метра , а 22 метра и 40 сантиметра , аз мога да дефинира честотата на звука , това е заложба .

Олен Чезари е работил с Mick Jagger, Ringo Starr, Bob Dylan, Lenny Kravitz, Maroon 5, Sheryl Crow.

„ Много се вълнувам да изсвирвам в България, изключително тъй като това е страна, която има голямо почитание към сходна музика. Само най-подбраният хайлайф, даже и ние музиканти от Италия, идваме да записваме с оркестри като българските “, съобщи той.

„ Концертът тази вечер се посвещава на 110 години от независимостта на Албания, и 100 години от отварянето на дипломатически връзки с България - сред София и Тирана. България е била една от първите страни, които е признала Независимата Албания. Това е, което ние дипломатите вършим - събираме хората, с цел да се опознаем по-добре “, сподели посланикът на Албания у нас Н. Пр. Доника Ходжа.

Довечера, с изключение на цигуларя Олен Чезари, българската аудитория ще има достойнството да чуе още двама албански музиканти, покорили света - сопраното Инва Мула и пианистът Генц Тукичи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР