11 талантливи жени бяха одобрени за музикалния проект Бабсбг на

...
11 талантливи жени бяха одобрени за музикалния проект Бабсбг на
Коментари Харесай

Рок баби от Казанлък с кожени якета пеят Куин

11 надарени дами бяха утвърдени за музикалния план „ Бабсбг ” на казанлъшкото читалище „ Искра ”. На тридневните кастинги за вокалната група се явиха 62 кандидатки в златната възраст – домакини, бизнес дами, някогашни учителки, медицински сестри и счетоводителки. Журито бе впечатлено от резултатите, които участничките демонстрираха.
 %d1%81%d0%bd-01  %d1%81%d0%bd-02  %d1%81%d0%bd-03  %d1%81%d0%bd-04
„ Изненадан съм от гения, уменията, информираността и дисциплината на това потомство българки ”, показа старозагорецът Стоян Петров, началник на „ Бабсбг ”. Той е артистът и единствен български ученик на влиятелната Музикална академия в Русия „ Гнесен “, приключил я с алена тапия и глас на „ Music Idol “. Преди кастингите Стоян Петров почерпи публицисти, другари и сподвижници на плана с направена от самия него „ Бабешка торта “. Всяка кандидатка получи от поп артиста специфична ръчно направена бисквита, с брандирано на нея захарно лого на „ Бабсбг ”.

„ Читалищната концепция е за пеещи, артистични и пластични дами в пенсионна възраст и дава обещание да станат звезди. „ Бабсбг ” е обществен план, който да развива музикалните качества, социализирайки ексцентрично, съгласуван е с демографските трендове, само че имаме упоритостта да го превърнем в народен и комерсиален ”, сподели ръководителят на читалището Васил Самарски.

За журито, в чийто състав са още и вокалният възпитател Стефка Денева и балет майсторът Веска Кирилова, най-интересна е била провокацията с актьорските задания. „ Бяха невероятни и атрактивни дами, каквито в действителност търсим, до момента в който рецитираха, плачейки или вдигайки скандал. Затруднени бяхме и от осъществяванията им на възрожденски, национални, детски, остарели градски шлагери, кавъри на безконечни части, песни от репертоара на Лили Иванова, Емил Димитров, Васил Найденов и така нататък ”, показа Петров, който към този момент работи и за тяхното оживление на сцената – една от най-трудните задания. Той дава обещание дамите да не наподобяват неуместно и комично. За тяхната визия ще се погрижи екип от стилисти и дизайнери. В първата си театрална изява „ Бабсбг ” ще излязат по дънки, тениски и кожени якета.

В екипа са читалищни ръководители, текстовете се приспособяват на български от текстописеца Петър Москов, аранжиментите ще са дело на Боян Христов, работил с Мария Илиева, Любо Киров, Графа, Михаела Филева и други В репертоара ще се включват песни на „ Queen ”, „ ABBA ”, Madonna, „ Metallica ” и други Репетициите към този момент започнаха, първата ария на „ Бабсбг ” е „ I Want to Break Free ” с забавен текст сред две комшийки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР