11-годишнината Петя Димитрова от Школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИ

...
11-годишнината Петя Димитрова от Школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИ
Коментари Харесай

Престижни награди за художниците от Общинския детски център за култура и изкуство

11-годишнината Петя Димитрова от Школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИ – Русе с началник Маргарита Хрисандова, получи най-високите оценки – „ Златен трофей “ и „ Златен орден “ от VIII Международен конкурс за детска рисунка „ Здраве “ Оман 2022.

Наградите бяха връчени на тържествена гала в библиотеката на Университета Султан Кабус в столицата Мускат. Петя получи премията си, облечена в обичайната българска носия, предоставена от ОбДЦКИ – Русе.

В креативната конкуренция се състезаваха хиляди участници от десетки страни. Творбите на спечелилите се отпечатват на рекламни тениски и сувенири и се продават с благотворителна цел в помощ на нуждаещи се заболели деца по целия свят – на благотворителни церемонии, изложения, презентации, фестивали. Девизът на тези благотворителни акции е „ Дари усмивка на биещо сърце “ ( “Bringing Smile to A Beating Heart ”). Конкурсът се провежда от педиатри от целия свят, обединени в „ Група за здраве и изкуство “ (HEART).



Всяка година Фестивалът /International Festival of Paintings for Pediatric Patients (IFPPP)/ и награждаването се организират в разнообразни страни по света. През 2020 година Петя също беше измежду спечелилите в него, като награждаването беше в Иран.

И още оценки заслужиха художниците от ОБДЦК. На 23-та Международна среща на младежкото изкуство в Португалия - EVORA 2022 Школата с началник Маргарита Хрисандова и надарената художничка Габриела Ивелинова (11 г.) бяха отличени с дипломи за отличното си показване.

На 15-ия Национален конкурс за детска рисунка „ Вълшебният свят на Родопите “ Кърджали 2022 също 11-годишната Цветелина Денева беше класирана на второ място и получи диплом, орден и чаша с рисунката си за спомен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР