11-годишната Микаела от благоевградското село Церово страда от тежка форма

...
11-годишната Микаела от благоевградското село Церово страда от тежка форма
Коментари Харесай

Зов за помощ: 11-годишно дете страда от тежка форма на епилепсия

11-годишната Микаела от благоевградското село Церово страда от тежка форма на епилепсия. Когато се родило, момиченцето нямало никакви признаци за заболяването, само че съгласно родителите болестта се отключило малко след слагането на една от наложителните ваксини. Сега фамилията търси помощ за интервенция на детето в чужбина.

След безпроблемна бременност Елена Сакова ражда момичето по естествен път през 2007г. В началото бебето пораства напълно крепко и пламенно.

" Изписа си се на четвъртия ден, никой нищо не ни е споделил, че нещо има неправилно. Нямаше проблеми три месеца Микаела си се развиваше обикновено като за всяко бебе за възрастта си, нямаше индикации нещо да има ", описа бабата на Микаела Юлия Сакова пред NOVA.

Когато обаче навършва три месеца Микаела се разболява. С привидно тривиална диагноза. Майката на момичето Елена описа, че тогава лекарите разкрили гнойна ангина. След нея на детето е сложена ваксина против тетанус и дифтерия. Няколко дни след наложителната имунизация идва най-страшния ден за семейство Сакови. Привидно хубавичко Микаела ненадейно изпада в шоково положение.

" Една заран посиня в леглото и към този момент тръгнахме по докторите, до момента в който се откри, че е епилепсия ", продължава описа си майката на Микаела.

Проблемите не престават и до през днешния ден. Вече 11 години съвсем всеки ден тя получава тежки епилептични пристъпи, при които изпада в мъчителни гърчове. Не може да върви и да приказва. Майка й споделя, че с нахлуване в пубертета към този момент пристъпите са ежедневни, включва и нови типове и тежки, на някои се постанова да се поставя диазепан, който да ги спре. А съгласно Юлия, бабата на момичето, те пречат на мозъчната активност на момичето, защото след всякога то стопира да помни това, което е научило.

Близките на Микаела години наред не получават отговор за какво детето получава епилептичен припадък. В фамилията различен човек с такива проблеми няма, по тази причина няма по какъв начин заболяването да е наследствена. Съмняват се, че имунизацията е предизвикала тежките увреждания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР