11 фирми са подали оферти в ОУП – Пловдив за

...
11 фирми са подали оферти в ОУП – Пловдив за
Коментари Харесай

11 фирми искат да направят проект със снегозащитни стени за прохода Троян – Кърнаре

11 компании са подали предложения в Общ устройствен план – Пловдив за планиране на 22 км за главен ремонт на прохода „ Троян – Кърнаре”. В публичната поръчка са взели участие съвсем всички огромни проектантски компании, като тя е на стойност от 445 800 лв. без Данък добавена стойност. Трасето минава напълно в планински терен с огромни надлъжни наклони и остри завои. Целта на плана е да се обезпечи целогодишна проходимост на републиканския път през най-високия старопланински проход в страната и да се усъвършенства свързаността в този централен регион. Идеята е да се изградят снегозащитни уреди, които през зимата ще разрешат придвижване, защото там непрекъснато има навявания, а проходът се затваря. След като бъде определена компания, тя ще има 60 дни да изготви плана, както и количествено-стойностните сметки за плана. След това от АПИ ще търсят финансиране за него.
Прочетете още
В другата социална поръчка е изработването на механически план за главен ремонт на 8,4 км от Подбалканския път I-6 София – Бургас, в сектора от границата сред Софийска област и област Пловдив при отбивката за Копривщица до моста „ Зли дол “ при Клисура. За нея предложения са подали 6 компании.

В плана е заложено проектирането на главен ремонт както на първокласното трасе, което е в планински терен, по този начин и на 9 виадукта в сектора. Индикативната стойност на поръчката е 167 860 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 60 календарни дни.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР