11 273 803 200 лв. цената на "изчезналите" от митниците

...
11 273 803 200 лв. цената на "изчезналите" от митниците
Коментари Харесай

11 млрд.лв. вече струват изчезналите от митниците ни биткойни - slava.bg

11 273 803 200 лева цената на "изчезналите " от митниците ни "арестувани " биткойни - един позаглъхнал необикновен и освен това интернационален скандал от ръководството на ГЕРБ преди няколко години. За него напомни около скока на криптовалутата до над 33 000 $ за 1 шефът на Биволъ и bird.bg Атанас Чобанов:

"10 000 000 000 лева
Арестуваните през 2017 година 213 576 биткойна към този момент костват повече от 10 милиарда лв.. 33000 $ за койн!
Ако България беше страна, щеше да разполага в този момент с един сериозен фонд, с който да развива новаторски технологии.
Но тъй като сме територия с крадливи вождове, койните изчезнаха.
Имам предложение към мераклиите за анкетни комисии в идващото Народно заседание да включат и Комисия за изясняване на обстоятелствата и събитията към изчезналата криптовалута. КИФОИК ".
Припомняме цялата история от интернационалното журналистическо следствие, оповестено у нас от на 28 ноември 2017 г: "В деня, в който криптовалутата биткойн мина психическата граница от 10 000 $, Министерство на вътрешните работи отхвърли да каже по какъв начин се разпорежда с 213 519 биткойна иззети в границите на интервенция ПРАТКА/ВИРУС против митнически измамници.

Съобщението на интернационалната правоприлагаща работа SELEC за конфискуването на такава сума от криптовалутата е от 29 май и може да бъде забелязано тук или тук. В него конфискуваните биткойни се правят оценка по тогавашния курс на 500 милиона $.

Междувременно беше основана криптовалутата Bitcoin Cash, като всеки собственик на Bitcoin получи същото количество Bitcoin Cash. Сега Bitcoin Cash коства над 1500 $.

По днешния курс 213 519 BTC плюс още толкоз Bitcoin Cash доближават внушителната сума от 2,45 милиарда $, или над 4 милиарда лв..

Въпросите, които Биволъ зададе на Министерство на вътрешните работи по реда на ЗДОИ имаха за цел да се даде гласност на информацията по какъв начин се ръководи и съхранява това внушително имане, което може доста елементарно да бъде присвоено.

За да се предотвратят злоупотреби е задоволително да се разгласяват обществените ключове на портфейлите, в които са складирани биткойните. Министерство на вътрешните работи обаче отхвърля да го направи. В отхвърли да даде социална информация Министерство на вътрешните работи написа, че желаните данни съставляват съответна информация от следствие по наказателно произвеждане – следствено дело по разказа на Следствен отдел към Специализирана прокуратура, която управлява следствието.

Не е ясно обаче какво пречи да се разгласяват обществените ключове, откакто информацията за иззетите биткойни към този момент е споделена публично с интернационалната институция SELEC.
Огромен триумф или всеизвестен крипторезил?

Съществува и догадка, че Министерство на вътрешните работи е заблудило интернационалните сътрудници, подавайки неверна информация за конфискуваните биткойни. Всъщност, в случай че липсват частните ключове (паролите) за тези портфейли, те на процедура са неизползваеми и няма по какъв начин да се твърди, че са seized в смисъл на “иззети”.

Това няма да е първият виц сътворен от българските правоохранителни органи, само че сигурно ще е най-голямото изхвърляне оповестено като публична информация.

Предизвиква страдание фактът, че нито една българска медия с изключение на Биволъ не следи тематиката и не задава въпроси на българските управляващи за това национално благосъстояние, което при изискване, че съществува, би могло да се влага и умножи “на ползу роду”.

Най-голямата доказана конфискация на криптовалути досега е 144,336 биткойна, откакто ФБР разруши уеб страницата “Пътя на коприната”. Биткойните бяха продадени на търг и донесоха на американската страна 48 милиона $ ".
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР