11,2 милиарда долара се очаква да достигнат през 2018 г.

...
11,2 милиарда долара се очаква да достигнат през 2018 г.
Коментари Харесай

Разходите за Интернет на нещата в ЦИЕ се очаква да достигнат 11,2 милиарда долара


11,2 милиарда $ се чака да доближат през 2018 година разноските за Интернет на нещата (IoT) в Централна и Източна Европа. Това съставлява растеж от 15,5% по отношение на 2017 година, сочат данните на интернационалната анализаторска компания Ай Ди Си (IDC), представени от БГНЕС.

Трите бранша, които ще влагат най-вече в IoT, са: произвеждане (2,2 милиарда долара), превоз (1,6 милиарда долара) и комунални услуги (1,2 милиарда долара), сочат специалистите.

Пазарът на Интернет на нещата за потребителите също се чака да има сериозен растеж и да доближи 1,2 милиарда $ през 2018г., като главен мотор на тази наклонност ще бъдат умните устройства, сигурността, автоматизацията и роботизацията при умните домове.

„ IoT навлиза осезаемо в нашия живот. Ако до преди три-четири години говорихме единствено за „ умни телефони “, то в този момент към този момент домът ни е „ интелигентен, “ колата ни е „ интелигентна “, градът ни е „ интелигентен “.

Интернет на нещата се трансформира в наложително изискване за сполучлив бизнес. Компании от разнообразни браншове – от ИТ до опазване на здравето и земеделие влагат в IoT ", разяснява Албена Спасова, ръководител на УС на Международната академия за образование по киберразследвания.

На 15 май в хотел „ Новотел София “ Международната академия за образование по киберразследвания в съдействие с Райт Имидж и с поддръжката на сътрудниците: IDC България, VMWare, HPE, БАИТ, Аутомотив Клъстър България, фондация „ ЛИБРе “, Dev.bg, фонда Eleven Ventures и медийните сътрудници - осведомителна организация „ БГНЕС “, списание „ Твоят бизнес “, Technews.bg, Seenews.com и Kaldata.com, провежда IoT Adventure Forum 2018.

IoT Adventure Forum 2018 идва с топ лектори от водещи компании, шест тематични панела, положителни практики, семинари и ревю, покриващи всички аспекти на екосистемата Интернет на нещата – интелигентен превоз и градове, създаване на Интернет на нещата, обвързвана промишленост, Интернет на нещата за потребителите, нововъведения и технологии и сигурност и отбрана на персоналните данни. „ С този конгрес желаеме да повдигнем завесата и да покажем разнообразните благоприятни условия, които IoT дава, и провокациите, пред които ни изправя ", съобщи още Албена Спасова.

" В редица страни Интернет на нещата е приоритет освен на локалната администрация, само че е и държавна тактика. Европейската комисия също влага в региона. У нас има доста компании, които създават и внедряват IoT, положителни практики има и на общинско равнище “, добави тя. IoT Adventure Forum 2018 ще разгласи и награди за най-хубавите планове, решения и компании в региона на Интернет на нещата в пет категории: Умен град; Интернет на нещата за бизнеса; Интернет на нещата за потребителите; Интернет на нещата стартъп; Специална премия: Интернет на нещата за обществото. Конкурсът е отворен за кандидадури до 30 април 2018 година, 18:00 ч. Експертен съвет, състоящ се от IoT стратези, ще дефинира спечелилите. Те ще бъдат оповестени по време на публична гала, която ще се организира на 15 май като част от IoT Adventure Forum 2018.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР