Случаите на насилие или експлоатация на деца се увеличават. По

...
Случаите на насилие или експлоатация на деца се увеличават. По
Коментари Харесай

11-годишно момиче за системния тормоз от баща й: Бягахме от него, мама беше насинена

Случаите на принуждение или употреба на деца се усилват. По данни на Държавната организация за протекция на детето през 2018 година на ден са били подавани сред 20 и 40 сигнала, от време на време даже по 50 за принуждение, упражнявано върху деца. Според друга статистика всеки четвърти родител в България има вяра, че шамарът възпитава.

Нова телевизия описа истотрията на момиче, живяло в пъкъла на фамилния тормоз с години.

Наричат я Мария, защото тя не е пълнолетна, само че желае да опише за ужаса да бъдеш насилван вкъщи, там където би трябвало да бъдеш най-защитен. В момента тя е на 11 години, живее в спешен център дружно с майка си и по-малката си сестра. Далеч от свадите, побоите и ежедневния тормоз.

" Започна да крещи още от самото влизане, мислих, че ще събори вратата. След това стартира да вика и да крещи, да рита, ритна един стол, който падна безусловно върху мама и стартира да постанова мама и да я удря. Мама беше доста смутена, доста плачеше. И самото възприятие да видиш майка ти да плаче, когато някой я бие е доста неприятно ”, споделя момичето за татко си.

„ Преди живеехме на друго място, където татко ми живее, при неговите родители и е имало отново такива случаи, единствено че ние сме бягали при другарка на майка ми. Там сме бягали, тъй като отново имаше синьо око от татко ми, тъй като той я биеше ”, споделя още момичето.

Запитана дали върху нея е упражнявал ли е принуждение, тя дава отговор: „ Определено, да. Мама беше в Москва, с цел да си направи интервенция на очите и той – татко ми непрекъснато ми се караше, викаше ми на мен. Примерно имаше една причина за какво не съм облякла сестра ми, както той ми е споделил и постоянно когато направя нещо, от което той не беше удовлетворен просто ме удряше. Когато съм объркала нещо той ме удряше и даже имаше преживелица без причина, когато той лежеше и гледаше телевизия, а аз седях до него и си играех с телефона – той ме удари мощно без причина и аз доста плаках’’.

Психолозите споделят, че насилникът ловко манипулира жетвата си, с цел да може да бъде непокътнато в загадка какво след случва зад стените на дома.

„ Чувствах се отговорна и аз не знам защо…за това, че ме удря без причина ”, споделя още детето. /nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР