10Плодовитата школа на Хърватия и Динамо (Загреб) даде пореден футболист

...
10Плодовитата школа на Хърватия и Динамо (Загреб) даде пореден футболист
Коментари Харесай

"Рома" купи хърватски талант за 6 милиона евро

10Плодовитата школа на Хърватия и " Динамо " (Загреб) даде следващ футболист на топ клубовете в Европа, откакто " Рома " купи халфа Анте Чорич. Един от най-големите гении в хърватския футбол минава на " Стадио Олимпико " против 6 милиона евро.

Чорич беше главен футболист в " Динамо ", макар че е единствено на 21 години. Той изигра 27 мача през сезона и осъществя четири гола. В кариерата си халфът има 143 мача с 23 гола и 24 асистенции за хегемона в хърватския футбол. Чорич има и къс престой в юношите на австрийския " Залцбург ".

Халфът подписа петгодишен контракт с " Рома " до 2023 година Бившият му клуб има специфична уговорка, в случай че Чорич бъде продаден преди 30 юни 2020 година, " Динамо " резервира 10% от трансферната му сума, или 2 милиона евро, според коя сума е по-висока.

" Радвам се доста, че подписах с " Рома ", това е един от най-големите клубове в Европа и нямам самообладание да играя пред тифозите. Искам да се развъртвам тук в клуба, който е дал доста огромни играчи ", сподели Чорич.

Халфът има три мача за националния тим на Хърватия, само че не попадна в разширения състав за международното състезание в Русия. Селекционерът Златко Далич повика по-опитни халфове за тунира: Лука Модрич, Иван Ракитич, Матео Ковачич, Марсело Брозович, Милан Бадел и Фили Брадарич. В Хърватия Чорич е определян за правоприемник на Лука Модрич.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР