Ямболска област отново влезе в червената зона по COVID заболеваемост

...
Ямболска област отново влезе в червената зона по COVID заболеваемост
Коментари Харесай

Ямболска област отново влезе в червената зона по COVID заболеваемост в страната

Ямболска област отново влезе в червената зона по Коронавирус заболеваемост в страната, след като през последните 14 дни тя достигна 123 заболели на 100 000 население, съобщи директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева.

През последната седмица новорегистрираните случаи са 87, в предходната седмица били 58. За изминалото денонощие новите случаи са девет, но в събота са били 24. Увеличават се болните с коронавирус, които се обръщат към спешното отделение на ямболската многопрофилна болница.

Засега показателите са далеч от пика в края на ноември и началото на декември, когато заболеваемостта достигна 766 на 100 000 население. Общият брой на диагностицираните от началото на пандемията е 3857 души.

Досега в Ямболска област са поставени 720 дози ваксина, ваксинирани са 445 души, от които 275 с по две дози.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19434  Чешкият министър председател се надява да се пристъпи към идващия стадий от имунизацията Чешкият министър председател се надява да се пристъпи към идващия стадий от имунизацията  Естония получи първата пратка от имунизацията на Естония получи първата пратка от имунизацията на " Астра Зенека "  Гърция удължи рестриктивните мерки за влизане в страната Гърция удължи рестриктивните мерки за влизане в страната
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР