Числеността на починалите от COVID-19 в Швеция днес премина прага

...
Числеността на починалите от COVID-19 в Швеция днес премина прага
Коментари Харесай

Броят на починалите от COVID-19 в Швеция прехвърли прага от 5000 души

Числеността на починалите от COVID-19 в Швеция днес премина прага от 5000 души, а общият брой на потвърдените случаи на коронавирус надхвърли 54 000, което е много повече, отколкото в съседните държави, съобщи службата за обществено здраве, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9436
Официалният брой на смъртните случаи от COVID-19 достигна днес 5041 спрямо 4939 вчера. За последното денонощие са регистрирани 102 починали.

Над 427 хиляди са станали жертви на коронавируса от появата на епидемията

Общият брой на заразените с коронавирус достигна 54 562 души. Швеция, чието население наброява 10,3 милиона души, възприе по-мек подход за борба с коронавируса, като остави отворени повечето училища, магазини и ресторанти, и разчиташе на доброволно спазване на мерките за социална дистанция и на хигиенните правила.

Шведският парламент днес запази минута мълчание на церемония в памет на жертвите на COVID-19 в страната. На церемонията присъстваха премиерът Стефан Льовен и членове на правителството. Подобни възпоменателни церемонии не са обичайни за шведския парламент, но са се провеждали, например, след цунамито в Индийския океан през 2004 г. и убийството на премиера Улоф Палме през 1986 г.

Починалите в резултат на коронавируса в Швеция са много повече, съотнесено с броя на населението, в сравнение с Дания, Норвегия и Финландия, където властите възприеха по-строг подход. Но броят им е по-малък в сравнение с Великобритания, Италия и Испания, където също беше наложена карантина, отбелязва Ройтерс.

Междувременно днес шведското външно министерство каза, че Швеция ще отмени препоръката си за пътуване по несъществени причини до 10 европейски страни от 30 юни, предаде Ройтерс. Страните са Гърция, Хърватия, Испания, Италия, Португалия, Словения, Франция, Исландия, Белгия, Швейцария и Люксембург. За останалите европейски страни съветът да не се пътува по несъществени причини ще продължи да се прилага. Препоръката да не се пътува до страни извън ЕС и Шенгенската зона ще бъде удължена пък до 31 август.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9436  Нови 55 инфектирани с COVID-19 в Гърция Нови 55 инфектирани с COVID-19 в Гърция  Имунолог разкри по кое време COVID-19 ще престане да е рисков Имунолог разкри по кое време COVID-19 ще престане да е рисков  Д-р Симидчиев: Вирусът ни изненадва Д-р Симидчиев: Вирусът ни изненадва
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР