Част от сградата на университета в Санкт Петербург се срути

...
Част от сградата на университета в Санкт Петербург се срути
Коментари Харесай

Извънредно! Срути се част от сградата на университета в Санкт Петербург, има много затрупани

Част от сградата на университета в Санкт Петербург се срути и затрупа десетки. Паднали са таваните от пети до втори етаж. По предварителни данни под руините се намират 20 души. Причина за срутването вероятно е нарушение по време на ремонтни работи.

Както съобщава Министерството на извънредните ситуации, евакуирани са 60 души, няма данни за пострадали, но все още не се знае какво е състоянието на затрупаните хора.
Районът е отцепен, на място работят спасителни екипи, има и много линейки.

" Просто си седяхме по време на занятия, оставаха пет минути до края. В един момент цялата сграда се разтресе, спря тока, беше много страшно в този момент. Отворих вратата и излязох в коридора, за да видя какво става. Всичко беше покрито с прах, видях дупка в покрива, липсваха стълбите. Просто нямаше изход.

Докато се опитвахме да решим какво да правим, хората крещяха: Има ли живи? Пожарните дойдоха много бързо и успяхме да се спуснем по пожарната стълбичка ", разказва оцелял студент, който по време на срутването се е намирал на шестия етаж.



Междувременно в мрежата се появи видео от първите секунди след срутването. На кадрите се вижда, че всичко е покрито в прах.



Студенти разказват, че са търсили опипом изхода от етажа и разкриват, че са изживели истински ужас.

Очевидка споделя, че е видяла как изпод руините са извадили младо момиче.

По думите в този момент минавала наоколо със съпруга си, когато се срутила сградата.
" Беше ясно, че са паднали преградните стени, прозорците бяха избити. Видяхче как извадиха момиче, което се казва Даша. Тя ни каза, че с нея е имало още един човек, който също е бил затрупан ", разкрива тя.



Местни медии се позовават на очевидци и пишат, че 16 февруари е бил учебен ден в университета. Затова там са се намирали както преподаватели, така и студенти. Съобщава се още, че част от тях е била блокирана в помещенията след срутването.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР