Хоспитализираните в здравни заведение в област Търговище болни от коронавирус

...
Хоспитализираните в здравни заведение в област Търговище болни от коронавирус
Коментари Харесай

В здравни заведения в Търговище са хоспитализирани 94 болни от COVID-19

Хоспитализираните в здравни заведение в област Търговище болни от коронавирус са 94-ма. Към днешна дата общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на областта е 728. Новозаразени през последното денонощие са 70 души, съобщиха след извънредно заседание на Областния кризисен щаб, ръководен от областния управител Митко Стайков.

По данни на ръководствата на трите здравни заведение, в МБАЛ-Търговище са настанени 61 болни, в МБАЛ-Омуртаг - 21, и в МБАЛ-Попово - 12. На домашно лечение са 397 души. Излекувани са 205-ма, починали са 32-ма.



Главният секретар на РЗИ-Търговище д-р Марин Йовов коментира ситуацията и подчерта, че новите случаи се движат във възходяща градация, което е притеснително за всички, предаде БТА.

Той е запознал присъстващите с последните заповеди на министъра на здравеопазването, които регламентират мерките за ограничаване на разпространението на заразата и правомощията, с които всяка контролираща организация разполага.

Представители на трите болници в област Търговище са коментирали, че медицинският персонал работи отговорно, но вече има натрупване на умора.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13704  В Мадрид не разрешиха събиранията на публични места от среднощ до 6 ч. сутринта В Мадрид не разрешиха събиранията на публични места от среднощ до 6 ч. сутринта  36 са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград 36 са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград  Николай Нанков с позитивен тест за ковид Николай Нанков с позитивен тест за ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР