Хората от хасковската улица Липа в квартал Остров Куба още

...
Хората от хасковската улица Липа в квартал Остров Куба още
Коментари Харесай

Ревнивият Георги закла балдъзата от любов по сестра й

Хората от хасковската улица " Липа " в квартал " Остров Куба " още тръпнат от кървавата случка в апартамент на блок №47 от 30 октомври 2013 година. Тогава ненавършилият 19 Георги Демирев закла 19-годишната си балдъза Мария Миткова и пинчера й. Това се случи пред очите на 3-годишната племенница на жертвата.

Демирев получи впоследствие 16 години и половина при първоначално строг режим, след като поиска съкратено производство. Окръжният съд обаче отказа да редуцира наказанието му с една трета, както е предвидено. Петчленният наказателен състав се мотивира с изменение в закона, прието от Народното събрание. Най-тежкото наказание по повдигнатото обвинение на Георги е доживотен затвор. Според решението на парламента единствената привилегия в такива случаи е замяна на доживотния затвор със срочна присъда, но редуциране на този срок не се предвижда, пише " Марица ".

Освен ефективната присъда убиецът трябва да плати 80 000 лева кръвнина на майката на убитата Мария и още 30 000 на турския гражданин, за когото жертвата била омъжена.

Касапницата в апартамента на ул. " Липа " станала заради сестрата на жертвата - 24-годишната Димка, с която убиецът живеел на семейни начала известно време в сливенското село Самуилово. Младата жена обаче напуснала Георги и се върнала в Хасково.
Въпреки чистото си съдебно минало и липсата на криминални регистрации Георги Демирев бил известен сред съселяните с конфликтното си и надменно поведение, разказаха запознати със случая.

Георги и Мария се запознали 4-5 г. преди касапницата в Хасково. Знаели се и семействата им, защото нейна братовчедка била женена за братовчед на Демирев. Бъдещите жертва и убиец дори имали кратка интимна връзка, но не се стигнало до задълбочаване на взаимоотношенията. В края на 2012-а Мария се омъжила за доста по-възрастен от нея турски гражданин.
По-голямата с 5 г. сестра на Мария - Димка, заминала за Белгия веднага след като навършила 18 години, за да работи като сервитьорка. Там родила момиченце от местен мъж, с когото не сключили брак, нито живели заедно, но бащата изплащал редовно щедра издръжка за детето си.

Каката поддържала връзка със сестра си по скайп. Веднъж видяла клип с Мария - нейни снимки на фона на музика. Била впечатлена и попитала кой е авторът, а сестра й отговорила - Георги. Каката попитала дали може да се запознаят в мрежата и Мария ги свързала. Това се случило през юли 2013 г.

Димка и Демирев започнали да контактуват по интернет все по-често. " Много си красива ", признал веднъж за чувствата си пред нея и й предложил да заживеят заедно. Тя се съгласила и в края на август се върнала в България с детето си, като се установила в дома на Георги в сливенското село Самуилово. През септември заминали за Испания, където работели майката на Миткова и вторият й баща. Искали и те да си намерят работа. След около 20 дни обаче отново се върнали в сливенското село.

През този период се появили и първите проблеми в отношенията им. Демирев започнал да проявява конфликтния си и избухлив характер. Често крещял на Димка в желанието си да налага своето мнение. Тя пък не приемала такова отношение и на няколко пъти му казала, че ако продължава така, ще го напусне. Георги обаче не приел думите й сериозно. При пореден спор се стигнало дотам и да я удари, а в друг случай в пристъп на гняв строшил лаптопа, защото не бил съгласен да го ползва малката й дъщеричка. Постепенно 24-годишната Миткова си дала сметка, че не желае да живее с неуравновесеното по-младо момче, и твърдо решила да се разделят. Заради избухливия му нрав обаче преценила, че докато са заедно в дома му, той няма да й позволи да го напусне. Зачакала изгоден момент, за да му обяви решението си.

На 29 октомври Димка, Георги и детето й отишли до Сливен, за да поправят повредения лаптоп. Там по нейна молба дошъл брат й. Щом приключили ремонта, младата жена най-после набрала кураж да каже на Георги, че го напуска и отива при брат си и родителите им. Георги се стъписал от новината и започнал да я моли да не си тръгва, но тя останала непреклонна.

След като отишли в жилището на нейните близки, Димка останала там съвсем кратко.Тя споделила пред роднините си, че бившият й ще дойде да прави панаири. Затова ги инструктирала да му кажат, че е отишла при сестра си в Новозагорско. Всъщност заминала с автобус за Хасково при Мария. Наистина само няколко часа по-късно пред дома цъфнал Демирев, който бил отпратен според указанията.

Като не намерил никъде Димка, изоставеният младеж започнал да звъни на сестра й Мария. Многократно опитвал да изкопчи информация и най-накрая тя поддала. Признала, че кака й е при нея, дала му и телефонния й номер.Така Гошо пак се свързал с Димка, но тя била категорична, че иска да се разделят.

Младежът обаче не приел отказа. Вечерта на 30 октомври пристигнал в Хасково и отишъл в дома на Мария без предупреждение. Съпругът й отсъствал. В апартамента били само двете сестри и детето. Момиченцето имало висока температура. Георги отново започнал да увещава каката да се върне при него. Тя го убеждавала, че трябва да си дадат малко време, за да се поуспокоят и размислят. Демирев станал агресивен, заплашил, че ще я убие и ще се самоубие, сграбчил я за гърлото. Тя телефонирала на баща му и го помолила да дойде и да прибере сина си, предложила да поеме пътните разходи. Бащата отказал.

Димка успяла най-накрая да изгони натрапника. Ала когато той излязъл, Мария тръгнала след него с намерение да го успокои. Поразходили се през нощта из града, посетили заведение, изпили по питие и въпреки волята на сестра си пострадалата го довела обратно в жилището. Там Демирев преспал на пода. Рано сутринта обаче се прибрал мъжът на по-малката сестра и Георги си тръгнал за село. През целия ден останал в къщата си и отново многократно се опитвал да се свърже с напусналата го млада жена.
В Деня на народните будители Гошо не се стърпял и отново хванал автобуса за Хасково. Бил облечен в черен анцуг, кожено яке в същия цвят, с качулка. Носил раница, в която имало дрехи и нож с острие 15,5 см.

През това време обаче Димка тръгнала за Стара Загора, за да занесе пари на неин близък, помолил я да му помогне да си издаде лична карта. Оставила тригодишното си момиченце при леля му Мария.

Около 15 часа Гошо позвънил на входната врата на апартамента. След като Мария отворила и видяла кой е, веднага звъннала на кака си. Последвали остри реплики между Демирев и Димка. Телефонът бил включен на високоговорител и Мария чула разговора им. Той попитал какво прави в Стара Загора. " Не е твоя работа. Миме, изпъди го този. Ако не иска, извикай полиция ", казала по-голямата сестра.

Мария обаче поканила Георги в жилището си, пак в опит да го успокои. Влезли в хола, където била и племенницата. Раницата му оставила в спалнята, където бил и женският пинчер. Ала вместо да го укроти, двамата се скарали. Мария го подканила да си тръгва. Той отишъл в спалнята, за да си вземе раницата. Там извадил ножа и започнал да я дупчи в гърдите, лицето, корема, гърба, краката и ръцете. Впоследствие съдебният лекар преброил 13 рани. Това се случило пред очите на невръстното момиченце. В това време започнало да лае и кучето. То се нахвърлило върху него и той го промушил смъртоносно. След това се измил в банята, почистил и ножа. После го прибрал във вътрешния джоб на якето си, заключил вратата, взел ключа у себе си и тръгнал безцелно из улиците. Детето останало до окървавените трупове на Мария и на домашния им любимец.

Когато Димка се прибрала, заварила заключено и позвънила. Жената чула отвътре плача на дъщеричката си. " Къде е леля ти ", попитала уплашената жена. " Спи на земята, някой трябва да й бърше ръцете ", обяснило хлипащото дете. Майката се обадила в полицията. Служителите на реда и огнеборци разбили вратата и се натъкнали на ужасяващата гледка.

Междувременно убиецът влязъл в гората на парк " Кенана ". Там се преоблякъл, хвърлил раницата, дрехите, ножа и ключовете. Отишъл на автогарата и в 17,20 часа се качил на автобус до Стара Загора. Там си купил нов мобилен телефон, отишъл в интернет зала, откъдето се обадил на баща си. Когато научил, че в селото им са ходили полицаи да го търсят, се предал в едно от старозагорските районни управления.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР