Фармацевтичната компания Модерна вчера потвърди, че има забавяне в доставките

...
Фармацевтичната компания Модерна вчера потвърди, че има забавяне в доставките
Коментари Харесай

Компанията Модерна потвърди, че ще има забавени доставки на ковид ваксината й извън САЩ

Фармацевтичната компания " Модерна " вчера потвърди, че има забавяне в доставките на нейната ваксина срещу КОВИД-19 за получатели извън САЩ, с което увеличи неблагополучията на държавите, опитващи се да ускорят кампаниите си по ваксиниране, предаде ДПА.

Базираната в американския щат Масачузетс фирма съобщи, че е осигурила ревизирани указания за доставки в краткосрочен план, като успоредно с това работи за увеличаване на продукцията в производствения си обект в Швейцария. Няколко европейски държави обявиха, че " Модерна " ще съкрати доставките си с 20 на сто през втората седмица на февруари.

" Модерна " току-що ни уведоми, че в седмицата, започваща на 9 февруари, ще бъдат доставени 132 000 дози от планираните 166 000, което е с 20 процента по-малко, каза пред журналисти комисарят на италианското правителство Доменико Аркури.

В свое изявление " Модерна " посочи, че увеличава производставния си капацитет, но все още е в процес на осигуряване на доставките, планирани за следващите три месеца и на изпълнение на договорните си ангажименти. Фармацевтичните производители " АстраЗенека " и " Пфайзер-Бионтех " също обявиха, че има временни намаления в доставките на техните ваксини за държави от ЕС.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19097  Канада вкарва наложителен PCR тест за идващите в страната Канада вкарва наложителен PCR тест за идващите в страната  Ваксиниран с две дози американски конгресмен даде позитивна проба за ковид Ваксиниран с две дози американски конгресмен даде позитивна проба за ковид  Повече от половината от жителите на Москва са изкарали ковид Повече от половината от жителите на Москва са изкарали ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР